Група Метінвест сплатила до бюджету $500 млн податку на прибуток

23 вересня 2021, 17:49
Інвестиції у виробництво склали рекордні 620 мільйонів доларів.
Метінвест
Метінвест / metinvestholding.com

У 2021 році з січня по червень гірничо-металургійна група Метінвест сплатила до бюджету 500 млн доларів податку на прибуток.

Як повідомляють у Метінвесті, інвестиції у виробництво за цей період склали рекордні 620 млн доларів.

Також група Метінвест запланувала на 2022-2024 роки активну фазу будівництва нового прокатного цеху на майданчику Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча (ММКІ). Інвестиції в перший етап будівництва, який, як очікується, буде завершений до кінця 2024 року, перевищать 800 млн доларів.

відео дня

У компанії повідомили, що зараз йде підготовка майданчика для будівництва нової будівлі цеху холодної прокатки, де будуть розміщені основні агрегати.

У 2025 році, після завершення першого етапу проекту, комбінат буде випускати близько 1,2 мільйона тонн на рік високоякісного холоднокатаного і оцинкованого прокату, а також прокату з полімерним покриттям. У металургії ця продукція класифікується як продукт з високою доданою вартістю.

Відзначається, що будівництво цеху на майданчику ММКІ – це продовження масштабної програми модернізації виробництва прокату на метпідприємстві.

За даними Метінвесту, повністю будівництво планується завершити в 2028 році. Також компанія вивчає можливість будівництва проекту зеленої металургії в найближчі 10 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти