Збиття Іл-76 у Луганську: у Верховному суді виправдали генерала Назарова

21 травня 2021, 13:45оновлено 21 травня 2021, 14:35
Справу проти Назарова через катастрофу літака вирішили закрити.
У Верховному суді вирішили, що генерал Назаров не винен у катастрофі Іл-76 у 2014 році
У Верховному суді вирішили, що генерал Віктор Назаров не винен у катастрофі Іл-76 у Луганську / УНІАН

У п'ятницю, 21 травня, Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду вирішив, що генерал Віктор Назаров не винен у недбалому ставленні до військової служби та не міг запобігти збиттю військово-транспортного літака Іл-76 у Луганську.

Суд сьогодні постановив, що справу, розпочату проти генерала через катастрофу літака, необхідно закрити, йдеться на сторінці ВС у Facebook.

У суді вважають, що Назаров не міг запобігти катастрофі.

"…на підставі встановлених судами фактичних обставин справи, їхній висновок про те, що Назаров… мав можливість запобігти терористичному акту, в результаті якого був збитий літак Іл-76…, є неправильним", – постановив суд.

Нагадаємо, наприкінці березня 2017 року Павлоградський райсуд Дніпропетровської області визнав Віктора Назарова причетним до катастрофи Іл-76 у Луганську. Назарова визнали винним за ст. 425 Кримінального кодексу – недбале ставлення до військової служби. Суд дав Назарову сім років в'язниці.

Пізніше генерал оскаржив рішення у Дніпровському апеляційному суді. Апеляційний суд вирішив не змінювати постанову Павлоградського райсуду.

  • Довідка. Іл-76 проросійські бойовики збили 14 червня 2014 року у Луганському аеропорту.
  • На борту літака перебували 40 бійців 25 окремої повітряно-десантної бригади Збройних сил України та дев'ять членів екіпажу, вони всі загинули.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти