Німеччина дасть Україні 50 броньованих машин Dingo і 2 РСЗВ Mars II: як вони допоможуть ЗСУ

15 вересня 2022, 16:43оновлено 15 вересня 2022, 17:25
Також будуть надані 200 ракет до реактивних систем залпового вогню.
Бронированные машины Dingo
Німеччина надасть Україні 50 броньованих машин Dingo/ bundeswehr.de

Німеччина надасть Україні ще дві реактивні системи залпового вогню Mars II і 50 броньованих машин Dingo.

Про це повідомило німецьке видання Spiegel із посиланням на слова міністра оборони країни Крістін Ламбрехт. Зазначається, що також будуть надані 200 ракет до реактивних систем залпового вогню.

Відповідну інформацію у четвер, 15 вересня, уже підтвердили на сайті Збройних сил Німеччини (Бундесверу). Наголошується, що додаткові дві РСЗВ Mars II приїдуть в Україну разом з відповідними боєприпасами після інтенсивних випробувань. Підготовка екіпажів для роботи з РСЗВ розпочнеться цього місяця.

Щодо постачання Україні 50 броньованих автомобілів Dingo, то в Бундесвері зазначили, що таким чином зможуть підтримати потреби України в захищених транспортних засобах.

"Dingo (авто назвали у честь динго – дикого австралійського собаки, австралійського підвиду вовка, – ред.) зарекомендував себе під час розгортання та виконання місійних зобов’язань Бундесверу та зробив значний внесок у захист солдатів. Також у вересні планується розпочати навчання українських екіпажів у Німеччині", – розповіли у Збройних силах Німеччини.

У той же час у виданні Spiegel повідомляють, що міністр економіки Німеччини Роберт Габек пообіцяв Україні подальші поставки зброї. На полях обговорень G7 у Бранденбурзі він зазначив, що "в Україну піде більше зброї". При цьому, за його словами, поставки завжди будуть координуватися у межах НАТО.

Броньовані автомобілі Dingo – що відомо

Автомобіль Dingo – це броньована і озброєна колісна машина для патрулювання та розвідки.

Такий транспортний засіб повного захисту особливо затребуваний у колонах та під час патрулювання. На ньому встановлене шасі Unimog, що робить автомобіль маневреним і здатним їздити по бездоріжжю.

Dingo може бути озброєний кулеметом MG3, 40-мм автоматичним гранатометом або великокаліберним кулеметом. Авто вміщає у себе до 8 осіб.

Бронированные автомобили Dingo
Броньований автомобіль Dingo/ bundeswehr.de

На сайті Збройних сил Німеччини зазначають, що жодне інше авто Бундесверу не врятувало стільки життів, як Dingo. У німецьких Збройних сил є понад 500 транспортних засобів повного захисту Dingo в різних модифікаціях.

Німеччина дасть Україні 50 броньованих машин Dingo і 2 РСЗВ Mars II: як вони допоможуть ЗСУ
Броньований автомобіль Dingo/ bundeswehr.de

Реактивні системи залпового вогню Mars II – що відомо

РСЗВ Mars II – це копія британських комплексів MLRS 270 і "старший брат" американських РСЗВ M142 HIMARS. Однак німецька установка випускає більшу кількість ракет. Mars II здатний нести два контейнера по 6 ракет, загалом 12 ракет.

Німеччина дасть Україні 50 броньованих машин Dingo і 2 РСЗВ Mars II: як вони допоможуть ЗСУ
РСЗВ Mars II/ bundeswehr.de

Такі РЗСВ здатні бити по військових цілях у далекому тилу ворога, уражати критично важливі вузли сполучення, центри управління, аеродроми. Вони працюють за аналогією з "Градами" і "Смерчами", але могутніші за бойову одиницю типу Точки-У.

Військова допомога від Німеччини

Нагадаємо, Німеччина за один тиждень передала Києву одну радіолокаційну станцію COBRA і п'ять зенітних самохідних артилерійських установок Gepard. РЛС допоможе знайти 40 вогневих позицій російських військ за 2 хвилини. Установки Gepard стріляють зі швидкістю до 1000 пострілів в хвилину снарядами калібру 33 міліметри.

У той же час федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив прохання прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо постачання Києву передових німецьких танків Leopard 2. З боку Шольца не пролунало будь-якої конкретики, а сам він не виявив бажання змінити свою негативну точку зору щодо передачі танків українській державі.

Раніше повідомлялося, що Німеччина відмовилась передавати Україні бойові танки, бо боїться відповіді Росії на такий крок. Генеральний секретар правлячої Соціал-демократичної партії Кевін Кюнге зазначив, що влада не хоче, щоб країна "була втягнута у війну".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти