"Фальшивий наступ": аналітики розкрили "обман" Росії та загрози для армії України

12 травня 2024, 16:11
2728
Аналітики розповіли, що Україна створила оборону в кількох кілометрах на південь від кордону і розмістила війська та територіальні сили за цими спорудами.
'Фальшивий наступ': аналітики розкрили 'обман' Росії та загрози для армії України
Що відбувається на фронті / Колаж: Главред, фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Аналітики розповіли, що напередодні 9 травня багато експертів прогнозували новий великий наступ РФ. У четвер війська Росії на бронетехніці БМП і МТ-ЛБ перетнули північний кордон України та зайшли до Харківської області, однак українські БПЛА та артилерія швидко знищили ворожу техніку.

Росіянам, зокрема, вдалося дещо просунутись та зайняти позиції в селах Стрілеча, Пильне, Красне, Мороховець та Олійникове, передає Forbes.

"Багато хто сумнівався, як російські війська так швидко перетнули кордон. Відповідь проста: кордон - це сіра зона без військ і укріплень безпосередньо на лінії кордону", - зазначили аналітики групи Frontelligence Insight.

відео дня

До цього часу Україна створила оборону в кількох кілометрах на південь від кордону і розмістила війська та територіальні сили за цими спорудами, звідки ті можуть реагувати на дії загарбників вздовж прикордонної зони.

"Заяви про крах оборони є передчасними та не відповідають дійсності. На відміну від великих механізованих підрозділів, російські легкоброньовані малі тактичні підрозділи, дислоковані в невеликих селах уздовж кордону, можуть відносно легко перейти в сіру зону і захопити контроль", - пояснюють аналітики.

Хоча є ознаки того, що окупанти хочуть зміцнити свої позиції в цій невеликій кількості прикордонних населених пунктів, наразі немає жодних доказів того, що вони зібрали сили для серйозного наступу на Харків.

Наступ Росії

Фінський аналітик Йоні Аскола висунув таку думку, що серйозний прогрес на цій ділянці міг і не бути головною метою ворога.

"Є ймовірність, що це лише продуманий обман, щоб змусити ЗСУ відвести сили від Часового Яру та міст на захід від Авдіївки. Харківський маневр противника може призвести до "зменшення наявності резервів для протидії основному наступу Росії на сході", - заявив він.

За словами офіцера української армії Дениса Ярославського, на Харківський фронт також висунулися 57-ма ОМБр і 92-га десантно-штурмова бригада та підрозділ ГУР "Kraken".

"Схоже, що росіяни прагнуть посіяти паніку та невпевненість у суспільстві, переконуючи населення в загрозі, яка насувається через кордон", - зазначає Frontelligence Insight.

Що відомо про Forbes

Forbes - американський діловий журнал, заснований у 1917 році, з 2014 року належить гонконгській інвестиційній групі Integrated Whale Media Investments, повідомляє Вікіпедія.

Forbes.com є частиною Forbes Digital, підрозділу Forbes Media LLC. До холдингу Forbes також входить частина RealClearPolitics. Разом ці сайти охоплюють понад 27 мільйонів унікальних відвідувачів щомісяця. Сайт Forbes.com працює під гаслом "Домашня сторінка для світових бізнес-лідерів" і в 2006 році був визнаний найбільш відвідуваним бізнес-сайтом у світі.

Forbes.com використовує "модель дописувачів", в якій широка мережа "дописувачів" пише і публікує статті безпосередньо на сайті.

У 2020 році Forbes отримав нагороду Webby People's Voice Award у номінації "Бізнес-блог/сайт".

Ситуація на фронті: що відбувається

Нагадаємо, що головнокомандувач ЗСУ повідомив про важливі рішення на фронті. Окупанти сконцентрували основні ресурси для наступу на Курахівському та Покровському напрямках фронту - намагаються просунутись до двох великих міст на Донеччині. Сирський розкрив деталі подій на фронті.

Поле бою на Харківщині розширюється. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що зараз збільшилась кількість населених пунктів на Харківщині, які прострілюються силами ворога. Триває негайна евакуація місцевого населення.

Генштаб розкрив деталі наступу РФ на Харків. У Харківській області тривають оборонні бої проти спроб росіян вести наступ та просунутися вглиб території України. Українські захисники діють на підготовлених оборонних рубежах.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти