"Це майже м’ясорубка": головний генерал США оцінив, чи піде РФ у новий великий наступ

29 березня 2024, 17:51
За словами Брауна, Росія минулого року зазнала дуже великих втрат на фронті.
Российские военные, генерал Чарльз Браун
Генерал США Чарльз Браун оцінив, чи піде РФ у новий великий наступ/ колаж: Главред, фото: міноборони РФ, скрін з відео United States Air Force

Побоювання щодо того, що навесні російські окупанти зможуть піти у новий великий наступ під час війни в Україні, можуть бути перебільшеними.

Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал США Чарльз Браун, повідомляє Defence One. Він звернув увагу на те, що російська окупаційна армія не досягнула суттєвих успіхів на фронті пропри те, що задіювала багато сил.

Браун у розмові з виданням знову закликав швидше ухвалити надання оборонної допомоги Україні від США. Він не відкидає варіанту, що Збройні сили України в осяжному майбутньому можуть зіткнутися з продовженням артилерійських обстрілів з боку російських окупантів.

відео дня

У той же час він висловив сумніви, що країна-агресорка Росія зможе організувати новий великий наступ на Україну.

"Я не знаю, чи зможуть росіяни здійснити великий наступ. Я маю на увазі, якщо ви подивіться на... що сталося протягом... минулого року, росіяни фактично кинули багато можливостей і особового складу, систем озброєння та транспортних засобів, щоб отримати те, що вони отримали", – зазначив головний генерал США.

Він звернув увагу на те, яких значних втрат зазнали російські окупанти під час своїй дій на фронті минулого року. За словами Брауна, це була "майже м’ясорубка".

Також він додав, що ризик ескалації з боку РФ у її повномасштабній військовій агресії проти України зараз "не такий високий, як, можливо, був на початку".

Хто такий генерал США Чарльз Браун?

Чарльз Квінтон Браун-молодший (англ. Charles Q. Brown Jr.) – американський воєначальник, генерал Повітряних сил США (2018), 22-й начальник штабу Повітряних сил США (з 2020). 21-й Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США (з 1 жовтня 2023).

У 2020 році журнал Time включив Брауна до списку 100 найвпливовіших людей світу, пише Вікіпедія.

Чи може РФ посилити наступ на фронті

Раніше у ЗСУ попередили про великий наступ РФ. Влітку окупанти спробують здійснити новий наступ на одному з напрямків, вважає командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк.

Також раніше у The Wall Street Journal зазначали, що Росія навесні може піти в наступ, війна вступила в нову фазу. Сили оборони України зміцнюють свою оборону, фронт уже більше схожий на будівельний майданчик, ніж на поле бою, пишуть журналісти WSJ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський оцінив чутки про новий російський наступ. На нинішньому етапі повномасштабної війни ситуацію на сході країни захисникам України вдалося стабілізувати, сказав він.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти