Експерт пояснив, чому Яроша потрібно було призначити радником головнокомандувача ЗСУ "по-тихому"

4 листопада 2021, 03:54
438
Призначення Яроша можуть використовувати як в РФ в якості додаткового аргументу про підготовку Києва до війни, так і всередині країни.
Ярош
Дмитро Ярош став радником головнокомандувача ЗСУ / фото pravda.com.ua

Призначення командувача Української добровольчої армії, колишнього лідера руху Правий сектор Дмитра Яроша радником головнокомандувача Збройними силами України створює додаткові проблеми для президента Володимира Зеленського. Таку думку в коментарі Главреду озвучив політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов.

За його словами, дане призначення можуть використовувати як в РФ в якості додаткового аргументу про підготовку Києва до війни, так і всередині країни.

"Адже частина суспільства, яка його підтримує, почне звинувачувати його в тому, що Зеленський не виконав свої обіцянки щодо миру на Донбасі та навіть веде ситуацію в протилежному напрямку", - пояснив Золотарьов.

відео дня

Крім того, за його словами зараз перед Україною виникла необхідність домовлятися з РФ та Білоруссю - щонайменше для того, щоби не опинитися в енергетичному колапсі. А призначення Яроша радником головнокомандувача ЗСУ явно не сприятиме діалогу.

"Адже якщо главком підтягує до себе лідера одного з найпомітнших незаконних збройних формувань (оскільки де-юре добробати не мають жодного статусу), то хороших наслідків від цього чекати не доводиться", - вважає експерт.

При цьому Золотарьов зазначив, що якщо президенту порадили призначити Яроша радником, щоби догодити патріотично налаштованому електорату, значить вони це явно оцінять. Але це варто було зробити "по-тихому", а не з відкритою демонстрацією посвідчення.

Як повідомляв Главред, командувач Української добровольчої армії, колишній лідер руху Правий сектор Дмитро Ярош призначений радником Головнокомандувача Збройними силами України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти