"Дуже складна ситуація": у ЗСУ повідомили про штурм росіян біля Куп'янська

7 серпня 2023, 11:45
3317
Череватий повідомив, що Україна знає всі їхні наміри, про всі підрозділи, які зосереджені та про всіх командирів.
Украинские военные, Сергей Череватый
Череватий розповів про ситуацію на Куп'янському напрямку / колаж: Главред, фото: 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського, armyinform.com.ua

На Куп’янському напрямку ситуація складна, але контрольована, зазначив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

В ефірі Радіо Свобода Череватий розповів, хто воює проти ЗСУ біля Куп’янська і чи є в армії РФ можливість взяти позиції, які були звільнені українськими військовими.

"Це вони так сподіваються, вони живуть реваншем. І це уже не один місяць. Спочатку було взяти взяти Донецьку та Луганську область як проміжний етап. Тут, враховуючи, що наші вороги прив’язані до дат, символів - вони б до початку надуспішної Харківської операції, де їх просто принизили, за лічені дні викинули з величезної території. Покинути техніку та снаряди. Тому безперечно для них би хотілось хоч якийсь відголос цієї слави повторити і вони б хотіли в район Куп’янська прорватися. Проте ми знаємо всі їхні наміри, знаємо всі підрозділи, які зосереджені, всіх командирів. Всі плани. І відтак уже багато тижнів підряд зриваємо ці їхні наміри. І, не дивлячись на певну ескалацію, зараз ситуація, якщо характеризувати по-військовому, дуже складна, але абсолютно контрольована", - наголосив речник.

відео дня

Контрнаступ ЗСУ: ситуація на фронті

Нагадаємо, що ЗСУ успішно відбивають штурми росіян. Генштаб розкрив тяжку ситуацію на фронті і поділився, що протягом минулої доби російські окупанти завдали 30 ракетних та 52 авіаційних удари.

Генерал армії розкрив план звільнення Бахмута. Росіяни уже відчувають дефіцит боєприпасів, але продовжують підсилюватись на Бахмутському напрямку, повідомив Маломуж.

В ISW розповіли про наслідки ударів по мостах до окупованого Криму. Російські війська були змушені перенаправити дорожній рух з коротших східних маршрутів на довші західні.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти