Проросійського блогера-провокатора Стахіва з пʼятого разу відправили у СІЗО

2 жовтня 2024, 15:10
144
Стахіва підозрюють у шахрайстві та несанкціонованому поширенні інформації про розміщення ЗСУ. 25 вересня у його помешканні провели обшук.
Проросійського блогера-провокатора Стахіва з пʼятого разу відправили у СІЗО
Стахіва відправили за ґрати / Колаж Главреда. Фото: скріншот відео, УНІАН

Проросійського блогера-провокатора Остапа Стахіва у середу, 2 жовтня, відправили у СІЗО без права внесення застави. Про рішення Галицького райсуду Львова повідомляє Суспільне.

У суді Стахів кілька разів подав клопотання про відвід судді, але запит залишили без розгляду, розцінивши його як зловживання права підозрюваним.

відео дня

Прокурор наполягав на триманні Стахіва під вартою без права внесення застави через побоювання, що блогер може втекти або знищити докази.

Стахів у залі суду назвав дії правоохоронців "фарсом", а сторону обвинувачення звинуватив в упередженості, передає кореспондент Суспільного.

Запобіжний захід Стахіву у рамках цього кримінального провадження обрали тільки з пʼятого разу.

Хто такий Остап Стахів

Остап Стахів називає себе львівським блогером. У "ковідні" часи - перед повномасштабним вторгненням Росії - організовував мітинги антивакцинаторів у Києві та інших містах, поширював дезінформацію про коронавірус і контактував з росіянами.

У листопаді 2021 року Стахіву оголосили підозру через "плани повалити конституційний лад". Тоді Стахів спростував у соцмережах офіційну інформацію про коронавірус. Він вийшов із СІЗО під заставу у мільйон гривень.

Остап Стахів - останні новини

Раніше низка ЗМІ з посиланням на джерела у Службі безпеки повідомила про проведення обшуків у блогера Остапа Стахіва. В Нацполіції зазначили, що він видавав фіктивні посвідчення журналіста.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Стахів отримав свою першу підозру — правоохоронці інкримінували йому заклики до повалення конституційного ладу. Провокатору тоді вдалося вийти з СІЗО під заставу у мільйон гривень.

Вже під час повномасштабного вторгнення Стахів, будучи під слідством, продовжував різко висловлюватися у бік працівників ТЦК, а згодом організував "журналістські курси", де учив людей провокувати військових на камеру.

Стахів відомий своєю лояльною до росіян позицією. Підтримував дружні звʼязки з уже ліквідованим херсонським колаборантом Кирилом Стрємоусовим.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти