Дніпропетровщина однією з перших прийняла бюджет-2022: третина коштів піде на "Велике будівництво"

3 грудня 2021, 18:11
На розбудову інфраструктури буде спрямовано загалом 3,7 млрд гривень — до суми входять як державна субвенція, так і власні кошти.
Дніпропетровщина однією з перших прийняла бюджет-2022: третина коштів піде на

Дніпропетровщина ухвалила обласний бюджет на наступний рік. Третина його ресурсу буде спрямована на розбудову регіону, в основному — в межах реалізації програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". За головний фінансовий документ області проголосували 92 з 102 присутніх депутатів облради.

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

"Дніпропетровщина однією з перших областей в країні ухвалила бюджет. Його прийняли вчасно. А отже, зможемо безперервно продовжувати розбудову регіону. Попри виклики пандемії, 2022-й буде роком розвитку. Акцент — на оновленні інфраструктури", — наголосив голова ОДА Валентин Резніченко.

відео дня

Ресурс бюджету регіону на наступний рік — 11,2 млрд гривень, що, за словами очільника ОДА, більше, ніж цьогоріч.

На розбудову інфраструктури буде спрямовано загалом 3,7 млрд гривень — до суми входять як державна субвенція, так і власні кошти.

Зокрема, на ремонт доріг буде витрачено 1,3 млрд гривень. Буде продовжено оновлення й соціальної інфраструктури — шкіл, дитячих садочків, стадіонів, лікарень тощо. Більшість проєктів — з програми "Велике будівництво".

Дніпропетровщина однією з перших прийняла бюджет-2022: третина коштів піде на

"Над проєктом бюджету працювали з липня. Врахували, зокрема, збільшення мінімальної зарплатні. А ще підвищення стипендій для студентів вишів у півтора рази, академічних стипендій – у 2,6 раза. В цілому кошторис збалансований за доходами та видатками. І реальний для виконання", — наголосила директорка департаменту фінансів Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Шебеко.

Область, за її словами, отримає деякі субвенцій. Зокрема, вперше передбачені трансферти на придбання обладнання для їдалень та покращення пожежної безпеки у школах.

Раніше повідомлялося, що рух вантовим мостом у Запоріжжі, який будується за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повністю відкриється до кінця грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти