"Велике будівництво": рух вантовим мостом на Хортицю повністю відкриється наприкінці грудня

3 грудня 2021, 12:02

Повноцінний рух через вантовий міст, який з’єднує острів Хортиця з центром Запоріжжя, відкриється наприкінці грудня. Міст є одним зі знакових об'єктів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Це один з перших проєктів такого масштабу і рівня в Україні — і я пишаюсь тим, з якою увагою та відповідальністю вся наша команда підійшла до його реалізації. Завершення робіт на верховій частині вантового мосту дозволить відкрити рух транспорту від Хортицького району через острів до Прибережної магістралі. Відкриття першого проїзду балковим мостом вже частково розвантажило трафік у місті. Однак повноцінний результат жителі міста відчують вже наприкінці грудня", — написав голова МІУ.

відео дня

Наразі на будівництві мосту змонтували останній, 48 вант. Канати замовили на швейцарському виробництві. Кожен з них пройшов ретельне обстеження та випробування. Загальна довжина усіх канатів становить 6406,6 м.

"Із закінченням будівництва Запорізьких мостів ми не лише завершимо епоху довгобудів в Україні, але й розпочнемо зовсім нову сторінку української інфраструктурної історії — будівництва масштабних, технічно складних і ресурсомістких мегапроєктів. Це Кременчуцький і Ямпільський мости, Київська обхідна дорога, нові аеропорти на Сході та Заході України", — зазначив Олександр Кубраков.

У прийнятому Держбюджеті на 2022 рік, за словами міністра, закладено найбільший обсяг фінансування інфраструктурних об’єктів за всю історію Незалежності.

Нагадаємо, на 2021 рік за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні заплановано будівництво і оновлення загалом 245 мостів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти