Дітей лікувати буде нікому: лікар дав тривожний прогноз з приводу медицини в Україні

25 серпня 2021, 22:49
Проблема полягає в дефіциті медичних кадрів.
лікарня, медики, лікар
Медики масово залишають Україну / фото: trassae95.com

В Україні все більше загострюється ситуація з медициною. Зокрема, мова йде про проблему, яка криється у відтоку фахівців даної сфери і якої держава не хоче визнавати. Таким чином, буквально через шість років країна може зіткнутися з дефіцитом медичних кадрів і дітей просто нікому буде лікувати.

Так вважає відомий український лікар-кардіохірург Борис Тодуров, який зробив відповідну заяву в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, нинішні зарплати лікарів не мотивують їх залишатися у своїй країні, тому вони вимушено її залишають.

"Як порахували, щоб утримати людину в Україні, він повинен отримувати 70% тієї зарплати, яку він отримує в Чехії, Німеччині і т.д. сьогодні наші зарплати не відповідають цьому показнику", - сказав Тодуров.

Також він заявив, що існують проблеми в системі підготовки медичних кадрів в Україні: в країні функціонує 15 університетів, але державне замовлення відсутнє.

"Верховна Рада скасувала трирічні відпрацювання в районних центрах. Подивіться, які проблеми зараз в районних центрах. Цього року всього близько 200 осіб надійшло на педіатрію, як і минулого року. Всі 15 університетів через 6 років випустять всього 200 педіатрів. Це по 10 педіатрів на область. Це взагалі нічого", - уклав лікар.

Він акцентував увагу на тому, що якщо держава не втрутиться в дану ситуацію, то підростаюче покоління лікувати буде нікому вже через 6 років.

Дивіться відео: У Львівській області медики "Міської лікарні Соснівської міської ради" оголосили голодування.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким вводиться в дію рішення РНБО "Про стан національної системи охорони здоров'я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою". Відповідне рішення було прийнято на засіданні РНБО 30 Липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти