Десятки тисяч: секретар РНБО Данилов розповів, скільки планується призвати резервістів до ЗСУ

23 лютого 2022, 13:45оновлено 23 лютого 2022, 14:20
Данилов особливо підкреслив, що в разі нападу російських військ на Київ або будь-яке інше місто відсіч дасть миттєво - "наша армія до цього готова".
Данилов
Олексій Данилов / УНІАН

Влада України має можливість закликати як мінімум 36 тисяч резервістів у ЗСУ у разі нападу Російської Федерації. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу 23 лютого.

"Що стосується резервістів. Число їх на сьогоднішній день становитиме 36 000 чоловік. Це люди, які в переважній більшості пройшли фронт, вони розуміють, про що йде мова", ‒ говорить чиновник.

Секретар РНБО також зазначив, що у разі вторгнення одразу введуть воєнний стан і проінформують про це широку українську громадськість.

відео дня

Говорячи про загальну мобілізацію, Данилов підкреслив, що таке рішення буде прийматися владою окремо. І на сьогоднішній день такого рішення з цього приводу немає.

читайте також"Без нас наші питання ніхто не може вирішувати": Данилов поставив умову перед зустріччю Байдена і Путіна

Призов резервістів до ЗСУ через російську загрозу

Увечері 22 лютого президент України Володимир Зеленський звернувся до українців.

"Щодо безпеки і оборони. На сьогоднішній день немає необхідності в загальній мобілізації. Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування. Мною як Верховним головнокомандувачем Збройних Сил України видано указ про призов резервістів в особливий період.

Наголошую: йдеться виключно про громадян, віднесених до оперативного резерву. Маємо підвищити готовність української армії до всіх можливих змін в оперативній обстановці", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти