Щоб викурити окупантів з України, потрібно ще 1-2 місяці: Арестович пояснив, що буде далі

25 березня 2022, 13:44
У цей період вороги не наступатимуть, а відступатимуть і гинутимуть під ударами ЗСУ.
украинские военные в Киевской области
Украинские военные в Киевской области/ Reuters

Фаза, під час якої українська армія витіснятиме російських загарбників з території України, може тривати приблизно 1-2 місяці.

Проте ця фаза не буде активною – окупанти не наступатимуть, а оборонятимуться і будуть гинути під ударами захисників нашої держави. Таку думку висловив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в ефірі 24 каналу.

"Фаза на знищення і витурення їх з території може триватиме ще 1-2 місяці. Проте потрібно розуміти, що це не буде активна фаза. Вони не наступатимуть. Вони будуть оборонятися й гинути під нашими ударами: партизанів, Збройних сил України, місцевої самооборони", – зазначив Арестович.

читайте такожСкоро не буде з чим воювати: російська "оборонка" зупиняється через брак деталейТакож він наголосив, що загарбники мають проблеми з постачанням на більшій частині територій, на які їм вдалося вторгнутися. Для України такий хід подій на руку, адже за таких обставин в російської армії на активну фазу бойових дій лишилося не більше, ніж 2-3 тижні.

Російські орки намагатимуться утримувати ті міста, які їм вдалося захопити. І вони пробуватимуть це робити, не лише обороняючись від захисників України, а й політичними методами. Так, Арестович прогнозує, що окупанти будуть намагатися проголошувати різні "республіки", приєднувати їх до Росії тощо.

Раніше повідомлялося, що керівництво російської армії обіцяло Володимиру Путіну захопити Київ за п'ять днів, а всю Україну – за два тижні. Про це заявила заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times описало чотири найбільш реалістичні варіанти розвитку війни в Україні та її закінчення. Опираючись на прогнози західних експертів, у виданні стверджують, що у трьох з чотирьох випадків ситуація передбачатиме дипломатичне втручання у тому чи іншому вигляді.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти