"Це законні військові цілі": в Україні не виключають ймовірність потужного удару по Москві

4 лютого 2023, 21:09оновлено 4 лютого 2023, 21:46
Українська сторона може знищити на території Росії військові об'єкти, де окупанти зберігають ракети, яким атакують міста України.
Вениславский, Кремль
В Україні не виключають удар по Москві / Коллаж фото УНИАН, Википедия

Місця, де Росія зберігає свої ракети та іншу техніку, є військовими цілями. Тому не можна виключати, що ЗСУ нанесуть удар по території Росії, щоб знищити ці цілі. Про це заявив нардеп, член комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони і розвідки України Федір Веніславський, повідомляє Bild.

Такі удари можуть бути нанесені навіть західною зброєю, яка надійшла в Україну в якості військової допомоги.

"Всі військові об’єкти, з яких ведеться війна проти України, є законними військовими цілями", - сказав Веніславський.

Відповідаючи на питання щодо ударів по Москві, він зазначив, що подібні рішення буде ухвалювати українське військове командування.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українські військові можуть зайти на територію РФ. Але він акцентував увагу на тому, що це доведеться зробити виключно задля звільнення українських територій. Він переконаний, що Кремль сам наближає завершення існування РФ.

Розвал Росії

Російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін заявив, що розпад РФ залежить від декількох факторів. Зокрема, це результат нинішньої війни.

Екскомандувач корпусом американської армії на європейському континенті генерал Бен Ходжес вважає, що Росія може розвалитися у разі поразки у війні проти України, після чого на її території з'являться нові держави.

Глава Міноборони України Олексій Резніков зробив прогноз, згідно з яким Російська Федерація вже через 5 років припинить своє існування. За його словами, країну-агресора чекає розпад з парадом суверенних республік.

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов говорив, що російська окупаційна армія втратила наступальний потенціал в ході війни в Україні. У перспективі армія РФ може втратити і оборонний потенціал, що загрожує розпадом Російської Федерації.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти