Було шикування під час вибуху чи ні: все, що відомо про кривавий удар по Полтаві

3 вересня 2024, 19:14оновлено 4 вересня, 02:19
3065
Російські окупанти вдарили по Полтаві двома ракетами Іскандер. Кількість загиблих та поранених значно зросла.
удар по Полтаве
Що відомо про удар по Полтаві / Колаж: Главред, фото: ДСНС, Вікіпедія, topcor.ru

Російські окупанти вдарили балістичними ракетами по Полтавському навчальному закладу та вбили щонайменше 51 людину. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

У Мережі ходили чутки про те, що ракетний удар відбувся прямо у момент шикування на плацу Інституту зв'язку. Однак насправді це не так.

"Відомо, що ніяких шикувань чи інших заходів у момент удару не відбувалось", - сказав Лазуткін.

відео дня

В Офісі генпрокурора зазначили, що правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України".

Чим росіяни вдарили по Полтаві

Сигнал повітряної тривоги пролунав о 9:08, після чого всі студенти, які були на навчанні, пішли в укриття. Потужні вибухи пролунали за декілька хвилин після оголошення тривоги.

За попередніми даними, російські окупанти вдарили по Полтаві двома балістичними ракетами Іскандер-М.

Що відомо про постраждалих та загиблих

Внаслідок балістичного ракетного удару кількість постраждалих станом на 18:00 зросла до 51. З-під завалів вдалося врятувати 11 людей.

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін заявив, що кількість постраждалих зросла до 219. Під завалами можуть бути ще 18 людей.

Дивіться відео про наслідки ракетного удару по Полтаві:

удар по Полтаве
Що відомо про наслідки удару по Полтаві / фото: скріншот

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що під завалами опинилися десятки людей. Росіяни вдарили двома ракетами "Іскандер" по навчальному закладу та лікарні.

"На жаль, багато загиблих та поранених. Десятки людей опинилися під завалами. Мої щирі співчуття всім рідним та близьким. Біль і сум за загиблими… Військова служба правопорядку у Збройних Силах України максимально залучена до оперативного розслідування цієї події. Країна-агресор повинна відповісти за кожну вбиту людину, за кожне понівечене життя. Воєнні злочини не мають термінів давності. Злочинці будуть покарані", - написав він.

Було шикування під час вибуху чи ні: все, що відомо про кривавий удар по Полтаві
Що відомо про ОТРК Іскандер / Інфографіка: Главред

ОТРК Іскандер

Сімейство російських оперативно-тактичних ракетних комплексів. Розроблено науково-виробничою корпорацією Конструкторське бюро машинобудування в місті Коломні Московської області, передає Вікіпедія.

Основне призначення ракетних комплексів Іскандер - це знищення систем ППО і про противника, а також найважливіших об'єктів, що прикриваються ними, на дальностях до 500 км.

На думку The National Interest, ОТРК Іскандер є найнебезпечнішою зброєю ЗС РФ, оскільки має дуже низький бар'єр неядерного застосування, а велика дальність ракет та їхні можливості подолання ППО може одразу ж призвести до величезних збитків у разі нанесення ударів по аеродромах, логістичних центрах тощо. Експерти порівнюють масоване застосування ОТРК Іскандер за масштабом збитку з наслідком бомбардувань авіації НАТО.

Удар по Полтаві - головні новини

Російські окупанти у вівторок, 3 вересня, завдали удару балістичними ракетами по Полтаві. Унаслідок удару є багато загиблих і понад 200 поранених.

Згодом стало відомо, що часовий проміжок між тривогою та прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей у момент евакуації до бомбосховища.

Є часткове руйнування однієї з будівель інституту, багато людей опинилися під завалами. Рятувальники локалізували пожежу і продовжують розбір завалів.

Станом на 15:00 3 вересня стало відомо, що завдяки швидкій і злагодженій роботі 25 людей врятували, 11 із них дістали з-під завалів. Усіх постраждалих невідкладно передають лікарям для надання медичної допомоги.

Пізніше Повітряні Сили розкрили деталі атаки РФ на Полтаву. Тривога напередодні удару була оголошена саме через загрозу балістики, однак проблема в тому, що долітає вона за кілька хвилин у прикордонні з РФ області.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти