Бунт проти карантину: мер Тернополя погрожує владі через блокаду

4 серпня 2020, 14:29
Сергій Надал нагадав, як у Києві під час карантину працювали "велюрові" ресторани.
Сергій Надал
Сергій Надал

Мер Тернополя заявив про те, що незважаючи на вимоги центральної влади про перехід до "червоної" зони карантину, місто буде жити повноцінним життям.

"Ми ж бачимо ситуацію у Львові, Івано-Франківську, Рівному, в Києві. У нас ситуація значно краща. Але у Києві працюють "велюрові" ресторани, а у Тернополі - блокада поїздів і люди не можуть з моря повернутися додому. Це може бути в нормальній цивілізованій країні? Яка логіка в тому, щоб зупиняти рух поїздів далекого прямування, а чому близького не заборонили? У нас що, люди різного ґатунку? Або інфекція заходить тільки в поїзди далекого прямування? " - підкреслив він в інтерв'ю Strana.ua.

За його словами, він розуміє, що йде на конфлікт з владою, відмовляючись підкорятися вимогам адаптивного карантину.

відео дня

"Центральна влада завжди діяла традиційно. Припиняє фінансування, відкривали кримінальні справи, починали перевірки. Я розумію, що це все реально. У нас так завжди діяли, мало що змінилося, але є реальні проблеми. Жителі міста просять мене їх вирішити. Коли я бачу , що відбувається якісь дії нелогічні і незаконні, я повинен їх вирішити. Це моя робота. Я прошу зробити логічно - і нічого зайвого. З Офісу президента мені ніхто не дзвонив. Перед тим, як впроваджувати на території України якісь зони і кольори, потрібно було зібрати всіх мерів, дізнатися, почути якісь пояснення і аргументи, зрозуміти, що буде завтра ", - пояснює Надал.

читайте також"Відповідатимуть за загиблих": у Авакова оцінили карантинний бунт мерівУ той же час він вважає, що якби була нормальна комунікація з мерами, то такі ситуації в Україні не виникали.

"Не можна сказати, що не боїмося конфлікту, ми розуміємо, але іншого способу у нас немає, нас ніхто не чує. Якби перед цим хтось радився, цього всього б не було. А так відсутня комунікація. Ми готові працювати з міністром, розробити спільний план дій. Щоб ви розуміли, з початку карантину, єдині, хто працював з ліквідації коронавірусу - це місцеве самоврядування. Від березня до сьогоднішнього дня засоби захисту, медичне обладнання купувалося за гроші місцевих бюджетів або за гроші підприємців. Премії лікарям і навіть зарплата , яку вони не доплачують, - за рахунок місцевих бюджетів ", - заявив мер Тернополя.

читайте такожБунт на кораблі, або як регіони відмовилися посилити карантин

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що міська рада Тернополя відмовилася посилювати карантинні обмеження і зупинити громадський транспорт.

При цьому депутати написали звернення з вимогою відставки чинного уряду через "невиконання обов'язків", а також проголосували за звернення до Кабміну з вимогою перевести Тернопіль в "помаранчеву зону" захворюваності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти