"Велике будівництво": на Черкащині відкрили проїзд відремонтованою об'їзною Тального

16 грудня 2021, 15:21
Відремонтована ділянка протяжністю 10 км починається у селі Соколівочка і сягає колишнього аеродрому поблизу міста Тальне.

У Черкаській області відремонтованим обходом міста Тального проїхали перші автівки. Обхід входить до складу дороги Н-16 Золотоноша — Черкаси — Сміла — Умань, що є однією з ключових трас регіону та зшиває правобережну та лівобережну частини Черкащини.

Про це повідомляє Укравтодор.

"Н-16 – одна з тих доріг, яку системно відновлюємо за маршрутним принципом. Підсумовуючи ремонтні роботи на цій дорозі впродовж двох років, маємо 127,7 км. Автошлях Н-16 відремонтували майже на всій протяжності. Тендер на ремонт останніх 9 км вже проведено та визначено переможця. Наступного будівельного сезону роботи на цій дорозі будуть завершені", — зазначив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

відео дня

Відремонтована ділянка протяжністю 10 км починається у селі Соколівочка і сягає колишнього аеродрому поблизу міста Тальне.

Після ремонту, виконаного у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", вона стала взірцевою дорогу з новим покриттям, укріпленою основою, розміткою, бар'єрним огородженням та освітленням. На ній також відремонтовані дві штучні споруди: шляхопровід на км 175+600 та міст через річку Гірський Тікич на км 176+872.

"Укравтодор надає значної уваги будівництву та відновленню обхідних доріг українських міст, тому що це дозволяє спрямувати значну частку трафіку за межі міст і таким чином розвантажити дороги та зменшити затори у великих містах", — йдеться у повідомленні.

За програмою "Велике будівництво" до кінця року буде введено в експлуатацію Південний обхід міста Дніпра протяжністю 7,1 км та 8 км Північного обходу Рівного, будівництво якого завершиться у 2022 році. Вже завершений ремонт північної частини кільцевої дороги Харкова, а саме 57 км траси М-03 протяжністю 57 км.

Раніше повідомлялося, що за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" відремонтували дорогу через Торунський перевал на висоті 941 метр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти