За програмою Зеленського відремонтували дорогу через Торунський перевал на висоті 941 м

10 грудня 2021, 12:24
За програмою Зеленського відремонтували дорогу через Торунський перевал на висоті 941 м

На Закарпатті у межах програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" відремонтували дорогу через Торунський перевал, який розташований на висоті 941 м над рівнем моря, повідомляє Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.

Дорога через Торунський перевал є частиною траси Р-21, яка з'єднує Закарпатську та Івано-Франківську області.

Північний схил перевалу - пологий, а ось по південному дорога звивається серпантином угору. Роботи у гірській місцевості ускладнюються великою кількістю мостових переходів та ділянок, де можливі зсувні процеси.

відео дня

"Від Торунського перевалу до Соймівського мосту провели ремонт 11 малих мостів. Аби захистити дорожнє полотно і від підземних вод, і від опадів, дорожники влаштовували підкюветний дренаж. Поруч села Майдан і Верхній Бистрий та, власне, саме село Торунь. Тут оновили дорожнє покриття, облаштували тротуари, встановили знаки. Тротуари, де потрібно було, розширили до стандартів і тепер вони мають завширшки 1 метр 20 см", - розповіли у місцевому автодорі.

Станом на зараз дорожники ще доробляють з’їзди, незабаром буде влаштовано огородження. Для мандрівників лісівники облаштували зони відпочинку вздовж дороги.

Нагадаємо, в рамках "Великого будівництва" Президента Володимира Зеленського також стартувала реалізація проєкту "Мале Карпатське коло", що має на меті з’єднання новими дорогами державного кордону та курортів на території Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти