Без газу через війну залишилися сотні тисяч українців у 6 областях

5 березня 2022, 15:06
Через значні пошкодження в мережах поки що немає можливості відновити постачання газу для споживачів.
Без газу через війну залишилися сотні тисяч українців у 6 областях
Сотні тисяч українців у шести областях залишилися без газу через війну/ ua.depositphotos.com

У шести областях України сотні тисяч людей зараз не мають газопостачання через бойові дії.

Були зупинені 16 газорозподільних станцій. Про це повідомляє Оператор газотранспортної системи України.

"Через бойові дії компанія зупинила роботу 16 газорозподільних станцій у Харківській, Миколаївській, Запорізькій, Київській, Донецькій, Луганській областях. Без газу залишаються сотні тисяч побутових споживачів", – йдеться у повідомленні.

відео дня

У багатьох мережах регіональних операторів облгазів зафіксовані досить значні пошкодження. Крім цього, на багатьох напрямках зараз тривають бойові дії. Через ці дві причини поки що неможливо відновити газопостачання на частині газорозподільчих систем.

читайте такожНемає світла, води, опалення: Маріуполь - на межі гуманітарної катастрофи через путінську ордуУ той же час Оператор газотранспортної системи повідомляє, що їм вдалося домовитися з польським оператором Gaz System S.A. про запровадження гарантованих потужностей для імпорту газу.

"Тепер гарантовані потужності, незалежно від наявності транзиту, складають понад 50 млн куб. м газу на добу, що майже дорівнює середньодобовому споживанню Україною. Українські учасники ринку газу отримали можливість імпортувати газ з трьох країн – Польщі, Словаччини, Угорщини, зокрема з LNG-терміналів у Польщі та Хорватії", – йдеться у повідомленні.

Не зважаючи на надзвичайні умови роботи, за 4 березня ОГТСУ протранспортував 76,5 млн кубометрів газу для внутрішніх споживачів.

Раніше повідомлялося, що Німеччина ухвалила рішення про зміну курсу і відмовляється від газу з Росії. Події останніх днів показали, наскільки стратегічна енергетична політика важлива не тільки для економіки та навколишнього середовища, але й для державної безпеки, заявив канцлер країни Олаф Шольц. Берлін побудує два термінали зрідженого природного газу, а також створить запаси вугілля і газу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти