"Бавовна" буде квітнути: ГУР анонсувало неприємні сюрпризи для окупантів

28 лютого 2024, 22:44оновлено 28 лютого, 23:39
Перевагою України у протистоянні з Росією є "якість" наших людей, оскільки "ми боронимо батьківщину", сказав представник ГУР.
'Бавовна' буде квітнути: ГУР анонсувало неприємні сюрпризи для окупантів
Україна й надалі битиме по важливих об'єктах Росії / Колаж: Главред, фото: УНІАН, 18 окрема бригада армійської авіації

На всіх важливих для окупантів об'єктах "квітнутиме бавовна". Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Євген Єрін в ефірі телемарафону.

За його словами, об'єкти, які працюють на Росію, є потенційною ціллю Збройних сил України. Єрін підкреслив, що Сили оборони продовжуватимуть діяти активно на таких об'єктах.

відео дня

"Вже не раз зазначалося, що всі об'єкти, які можуть працювати або працюють на "міністерство нападу" Російської Федерації, є потенційною ціллю для наших Сил оборони. І ми можемо вас запевнити, що "бавовна" буде продовжувати квітнути на всіх таких важливих для окупантів об'єктах", - запевнив він.

Єрін наголосив, що перевагою України у протистоянні з Росією є "якість" наших людей, оскільки "ми боронимо батьківщину". Також українські воїни здатні швидко вчитися та опановувати нові види озброєння, знаходити їм нові способи застосування.

"В цьому наша велика перевага", - підсумував представник ГУР.

Успішні операції ГУР

На початку повномасштабної війни 10 загін ГУР зустрів ворога в Гостомелі, де не дав ворогу створити плацдарм для захоплення Києва. Пізніше підрозділи ГУР брали участь у штурмі та зачистці міста й загалом вели активні бої за Київську область, де проводили диверсійні, розвідувальні і корегувальні операції.

У березні 2022 року Головне управління розвідки допомагало організовувати вертолітні рейди на "Азовсталь". Усього було 7 рейсів, у яких задіяли близько 16 вертольотів Ми-8 армійської авіації. Вдалося евакуювати 64 поранених, десантувати на підкріплення захисників Маріуполя 72 добровольців та доставити 30 тонн вантажу. Але під час операції було втрачено 3 борти.

8 травня 2022 року почалася десантна операція на острів Зміїний. Тоді група з декількох вертольотів висадила десант ГУР та "Альфи" СБУ на острів, де зав’язався бій з противником. Під час бою було прийнято рішення відступити з острова, усі 8 вертольотів без ушкоджень повернулися на місця базування.

Прильоти по окупантах

Нагадаємо, 28 лютого українські артилеристи вдарили ракетами по місцю скупчення сил 155-ї окремої мотопіхотної бригади РФ в Оленівці, як підтверджують кремлівські "воєнкори". Атака відбулася під час нагородження окремих військовослужбовців бригади. За попередніми даними пропагандистів, 19 окупантів "задвохсотились", ще 12 - серед "трьохсотих".

Також 13 лютого у тимчасово окупованому Маріуполі стався потужний вибух, ймовірно, в результаті приліту по розташуванню російських військових у місті. Місцеві стверджують, що вибух був дуже сильним і його чули у різних частинах міста.

Як повідомляв Главред, 7 лютого, поблизу російського Іжевська прогримів потужний вибух. Вибух стався у селі Ягул за 12 кілометрів від Іжевська, де розташована низка військових об’єктів. Саме там розташований полігон Воткінського військового заводу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти