"Бахмут - прелюдія до контрнаступу": армію РФ очікує справжня катастрофа - Подоляк

14 травня 2023, 17:13оновлено 14 травня 2023, 19:07
Михайло Подоляк переконаний, що в ході українського контрнаступу, армія РФ буде тікати з окупованих територій.
Михайло Подоляк, ВСУ
Бахмут є лише прелюдією до контрнаступу / Колаж: Главред, фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр, скріншот з відео Bild

Українські військові готуються до потужного контрнаступу і звільнення територій, які незаконно були захоплені країною-агресоркою Росією. Найзапекліші бої тривають у Бахмуті, проте це лише "прелюдія" до контрнаступу ЗСУ. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Bild.

Подоляк зазначив, що Україна вже перехопила ініціативу на полі бою.

"Це не означає, що Бахмут буде звільнений завтра. Але важкі бої триватимуть, а боєздатність Росії буде і далі руйнуватися. У більш широкому сенсі Бахмут - це прелюдія до контрнаступу. Це двері, які відкривають Україні можливість розпочати успішний контрнаступ", - сказав Подоляк.

Він натякає на те, що контрнаступ ЗСУ почнеться навесні і триватиме протягом літа.

"Думаю, ми побачимо катастрофічні події, які спіткають російську армію. Вона буде змушена дуже швидко покинути окуповані території. На мій погляд, це буде спекотний весняно-літній сезон ... Вже є невеликі локальні зрушення в різних частинах Донецької області. Контрнаступ - це серія дій, що відбуваються протягом певного періоду часу", - говорить Подоляк.

Контрнаступ ВСУ

Президент Володимир Зеленський сказав, що для початку контрнаступу ЗСУ Україні необхідно отримати більше зброї. Цієї зброї буде достатньо після "кількох візитів" Зеленського.

Дивіться відео про те, навіщо Володимир Зеленський вирушив до Німеччини:

Заступник голови Міноборони Володимир Гаврилов сказав, що контрнаступ армії України призведе до паніки в лавах окупантів Росії. Згідно з його прогнозом, вже в цьому або наступному місяці можна буде спостерігати крах російських військ або економіки РФ.

Командувач Сухопутними військами України Олександр Сирський розповів, що ЗСУ продовжують вести оборонну операцію і рухаються вперед на деяких ділянках фронту. Ворог втрачає своїх солдатів і військову техніку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти