Арахамія з групою нардепів і західних журналістів потрапив під обстріл бойовиків на Донбасі

19 лютого 2022, 17:14
Як повідомив нардеп від президентської партії Віталій Безгін, разом з Давидом Арахамією під обстріл на Донбасі потрапили нардепи Юрій Мисягін, Олександр Завитневич.
Арахамія війська
Давід Арахамія / Колаж Reuters, УНІАН

У суботу, 19 лютого нинішнього року, колектив нардепів на чолі з керівником фракції "Слуга народу" і групи журналістів провідних світових видань під час поїздки в зону військового конфлікту на Донбас потрапили під обстріл бойовиків. Про це заявила прессекретар президентської фракції в Раді Юлія Палійчук.

"На одній з позицій народні депутати і представники зарубіжних ЗМІ потрапили під обстріл і були евакуйовані в укриття", ‒ написала вона.

Трохи пізніше нардеп від СН Віталій Безгін написав на своїй сторінці в Facebook, що постраждалих внаслідок обстрілу немає.

відео дня

"Щойно під жорсткий артобстріл російських терористів в районі Новолуганського потрапили наші колеги Давид Арахамія, Юрій Мисягін, Олександр Завитневич і журналісти міжнародних видань, які знаходяться сьогодні на фронті. Всі цілі", - написав він.

Пізніше написав у своєму Telegram-каналі радник глави МВС Антон Геращенко, його начальник Денис Монастирський, група народних депутатів, а також двадцять п'ять іноземних журналістів, зазнали мінометного обстрілу на позиції 30 бригади.

"У районі смт Новолуганське журналісти CNN, FOXnews, Washington post, New York Times, Voice of America могли на власні очі переконатися хто дійсно готується до наступу на мирну Україну", - написав він.

читайте такожСтріляють не просто так: командувач ООС пояснив мету потужних обстрілів з боку бойовиків

Загострення на Донбасі

17 лютого під час обстрілу з боку тимчасово окупованих територій ОРЛО один зі снарядів влучив у дитячий садок у Станиці Луганській на Луганщині. Дітей і персонал довелося евакуювати, їх відвели в безпечне місце. Діти не постраждали тому, що були на заняттях в іншому приміщенні. Однак троє працівників садочка отримали контузії і були доставлені в лікарню.

При цьому в російських ЗМІ запустили дезінформацію про те, що в результаті обстрілу нібито постраждав дитсадок на території так званої "ЛНР".

Через півтори години окупанти обстріляли селище Врубівка Сєвєродонецького району. В результаті обстрілу було пошкоджено будівлю місцевої школи, в якій на момент атаки перебували 30 учнів і 14 педагогів. Діти і дорослі змушені були рятуватися в підвалі школи.

Слідчі СБУ розпочали досудове розслідування за фактами здійснення бойовиками обстрілів селищ Станиця Луганська та Врубівка з використанням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Українські військові, які служать в зоні ООС, після обстрілів на Донбасі заявили, що "готові зубами рвати тих, хто стріляє по дітях". Вони назвали дії окупантів підступними, цинічними і бридкими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти