Американський джип для ЗСУ: в Одесі стартує виробництво нових пікапів для армії

12 серпня 2021, 08:07
KIA Military KM-450 є корейською ліцензійною версією американського пікапа Kaiser Jeep M715.
KIA Military KM-450
KIA Military KM-450 / dumskaya.net

Збройні Сили України отримають нову командно-штабну машину, створену на базі автомобіля підвищеної прохідності KIA KM450.

Авто є корейською ліцензійною версією американського пікапа Kaiser Jeep M715. Державні випробування нової командно-штабної машини К1450-06 пройдуть у ЗСУ до кінця 2021 року, виробництво планується на одеському заводі Телекард-прилад, повідомляє Думська.

Заміна УАЗу: що відомо про пікап Kaiser Jeep

Kaiser Jeep M715 був прийнятий на озброєння армії США в 1965 році і експлуатується донині. Також ці машини випускають за ліцензією для армій Індії, Південної Кореї та Ізраїлю.

Південнокорейську версію випускає компанія KIA, їх використовують в якості вантажівок, тягачів для легких гармат і мінометів, санітарних і штабних машин. В Україні на базі цієї машини корпорація Богдан і НВО Практика розробили бронеавтомобіль Барс-6.

Американський джип для ЗСУ: в Одесі стартує виробництво нових пікапів для армії
/ dumskaya.net

Як заявив командувач військами зв'язку і кібербезпеки генерал-майор Євген Степаненко, нові машини повинні замінити Р-125 на базі УАЗ-3151, які зараз стоять на озброєнні.

Американський джип для ЗСУ: в Одесі стартує виробництво нових пікапів для армії
/ dumskaya.net

Довідка: Телекард-прилад є одним з ключових розробників радіоелектронного та комунікаційного обладнання для потреб українських Збройних сил. У минулому компанія вже передала на озброєння ЗСУ командно-штабну машину К-1450 на базі бронетранспортера БТР-70.

читайте такожЗеленський зібрався збільшити чисельність ЗСУ: названа цифра

Раніше Володимир Зеленський заявив про те, що будівництво першого корпусу українського корвета, яке розпочато в Туреччині, завершиться до кінця 2023 року.

"Наші турецькі друзі активно підтримують і розвиток корабельного складу Військово-Морських Сил України. Перший корпус нашого сучасного корвета вже закладений в Туреччині і буде добудований на українській верфі до кінця 2023 року", - сказав президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти