$450 тисяч, ювелірка, паспорт РФ у сина: СБУ "накрили" голову Миколаївської МСЕК

22 жовтня 2024, 10:12оновлено 22 жовтня, 11:19
189
Протягом 2015-2023 років очільниця МСЕК задекларувала дохід на загальну суму близько 2 млн грн.
У керівниці МСЕК під час обшуків вилучили 450 тис доларів США
У керівниці МСЕК під час обшуків вилучили 450 тис доларів США / Колаж: Главред, фото: ОГПУ

СБУ знайшла у керівниці Миколаївської обласної МСЕК понад 450 тис. доларів США, колекцію ювелірних виробів і російський паспорт її сина. Про це розповіли в Офісі Генерального прокурора.

Як йдеться в повідомленні, за процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону у ході розслідування корупційної схеми ухилення від мобілізації проведено обшуки в очільниці Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи.

"Під час обшуків за кількома адресами у керівниці Миколаївської обласної МСЕК та її сина – інтерна медичного вишу, знайдено понад 450 тис доларів США та колекцію ювелірних виробів. Також у її сина вилучено паспорт громадянина рф, який був отриманий у колишньому генконсульстві рф в Одесі", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Окрім цього, як свідчить слідство, протягом 2015-2023 років очільниця МСЕК задекларувала дохід на загальну суму близько 2 млн грн.

Що таке Офіс Генерального прокурора?

Офіс Генерального прокурора - вищий орган прокуратури України, який організовує та координує діяльність усіх органів прокуратури та виконує інші функції відповідно до закону, пише Вікіпедія.

Щоб приховати нелегальні прибутки посадовиця оформила на свого сина три квартири. Окрім цього, посадовиця оформила собі та сину 2-гу групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат у 2023 році.

"На підставі отриманих матеріалів, вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру та подальшого обрання запобіжного заходу", - підсумували в ОГП.

Скандали з МСЕК - що відомо

Як відомо, нещодавно виявилось, що майже всі прокурори Хмельницької області мають інвалідність другої групи, яку їм "поставила" скандальна глава обласної МСЕК (медико-санітарної комісії) Тетяна Крупа. Повідомлялося, що вона, ймовірно, оформила інвалідність 50 прокурорам.

Згодом стало відомо, що у голови МСЕК Крупи знайшли ще більше грошей. Вона поклала на рахунок у польському банку майже 600 тисяч доларів.

Окрім цього, правоохоронці викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Їм "світить" позбавлення волі до 12 років з конфіскацією усього майна.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти