У МЗС похвалилися, що за українськими заробітчанами готові висилати чартери

14 квітня 2020, 17:48
Іноземним державам не вистачає трудової сили для сезонних робіт.
заробітчани
Іноземці готові відправляти літаки за українськими заробітчанами / фото: uainfo.org

Попит на українських трудових мігрантів настільки великий, що, незважаючи на пандемію коронавіруса, іноземні уряди готові відправляти в Україну за свій рахунок чартерні літаки, які привезуть в їх країну дешеву робочу силу на літній сезон 2020 року.

"Ми вже фіксуємо великий попит на українську трудову міграцію в сусідніх країнах. Вже є такі випадки, коли мені дзвонять міністри закордонних справ ряду країн і кажуть: "Наша країна готова оплатити чартери, готова все оплатити, і документи прямо зараз. Бо весна, починаються сезонні роботи, робочі потрібні зараз", - розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі Сніданку з 1+1.

За словами міністра, у цьому питанні не все так просто, існують і проблеми. Зараз українські заробітчани були змушені повернутися додому через пандемію коронавіруса і, ймовірно, охоче погодяться вирушити за кордон на сезонні роботи. Однак до кінця літа, коли попит на робочу силу впаде, вони будуть змушені знову повернутися на батьківщину. У цьому випадку Україна не може забезпечити їм безпеку та збереження здоров'я в умовах пандемії.

відео дня

Як відомо, за офіційними даними, в зв'язку з закриттям кордонів в Україну повернулися близько 650 тисяч громадян, із них 145 тисяч були евакуйовані вже після 27 березня.

Як раніше повідомлялося, роботу в Польщі у зв'язку з пандемією коронавіруса втратила третина українських трудових мігрантів, частина заробітчан скаржаться на обмеження і зниження доходів.

Нагадаємо, українці, що повертаються з Польщі, влаштували пекло на кордоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти