Скільки хворих на COVID-19 витримає медична система України: в МОЗ назвали цифру

14 квітня 2020, 07:36
У МОЗ прогнозують, що в Україні заразяться коронавірусом не більше 2% населення.
коронавірус,Україна
Поширення коронавірусу в Україні залежить від дотримання громадянами карантину / УНІАН

Українська медична система може витримати одночасно не більше 3,5 тисячі хворих на коронавірус. Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, якщо кількість пацієнтів з коронавірусом, які потребуватимуть реанімаційних заходів, не перевищить цю цифру, медики зможуть одночасно лікувати й інших важких хворих.

"Наш межа, на яку ми розраховували і якої ми дотримуємося – не більше 3,5 тис. одночасного перебування хворих у відділеннях інтенсивної терапії. Це дозволить нам пройти і коронавірусну хворобу, і в цей же час лікувати людей від інфарктів, інсультів та інших ургентних станів. Від цього залежать і всі інші прогнози", - сказав Ляшко в ефірі програми Свобода слова на ICTV.

При цьому він в черговий раз підкреслив, що поширення коронавірусу в Україні залежить від дотримання громадянами карантину.

Ляшко також зазначив, що на даний момент Україна йде за сценарієм, за якого інфікованими будуть не більше 2% населення.

читайте такожКоронавірус в Україні та світі: кількість жертв і заражених 14 квітня наблизилася до нової психологічної позначки

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 13 квітня, в Україні підтверджено вже 3102випадка зараження COVID-19. За добу було зареєстровано 324 нових підтверджених випадка.

При цьому жертвами Ковід-19 стали 93 людини. 97 пацієнтів в Україні побороли хворобу - повторне лабораторне дослідження не виявило вірус в організмі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти