У Раді не підтримали кандидатуру Степанова на пост голови МОЗ

30 березня 2020, 14:36
Максим Степанов не зміг стати головою Міністерства охорони здоров'я з першого голосовання у Раді
Степанов
Степанов / сайт Одеської ОДА

Депутати Верховної Ради України звільнили Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я. За звільнення Іллі Ємця проголосував 271 депутат.

Кандидатуру Максима Степанова, екс-губернатора Одеської області, на пост Глави МОЗ депутати Ради не підтримали. За його призначення проголосували 217 нардепів.

Максим Степанов походить із родини лікарів і першу свою вищу освіту здобув у 1998-му в Донецькому національному медичному університеті за спеціальністю "Хірургія". Дружина Степанова, Наталя - теж медик, лікар-нефролог вищої категорії.

відео дня

12 січня 2017 Петро Порошенко підписав указ про призначення Максима Степанова головою Одеської обласної державної адміністрації - замість Михайла Саакашвілі.

"Сьогодні моє рішення про призначення людини, який переміг в конкурсі, Максима Степанова на посаду голови обласної державної адміністрації - правильне рішення", - заявив тодішній президент.

Однак, через два роки, 6 квітня 2019 го, Петро Порошенко підписав указ про відсторонення Максима Степанова з посади голови Одеської ОДА. 8 квітня Степанов зі скандалом відмовився залишати свій пост. За словами чиновника, він не захотів виконувати розпорядження президента з роздачі тисяч гривень жителям регіону з бюджету області під президентські вибори. 10 квітня 2019 року на засіданні Кабміну Максим Степанов був все ж звільнений з посади голови Одеської ОДА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти