У МОЗ розповіли, коли в українські аптеки завезуть медичні маски

19 березня 2020, 17:24
По актуальній темі завезення медичних масок до українських аптек висловився заступник голови МОЗ Віктор Ляшко.
поліція, маска, коронавірус
Поліцейські в масках через пандемію коронавіруса / УНІАН

У четвер, 19 березня, головний санітарний лікар України заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко озвучив свій прогноз щодо того, коли до українських аптек у достатній кількості завезуть медичні маски.

"І найближчим часом ми очікуємо значне поповнення українського ринку в засобах індивідуального захисту. В суботу-п'ятницю очікується, що хірургічні маски повинні з'явитися у вільному доступі в аптечних мережах. Можливо, не у всіх, але напруга буде знята. Над цим працюють усі міністерства", — стверджує чиновник.

За словами Ляшка, товар (просто безцінний в умовах карантину через китайський коронавірус) можна буде швидко завезти завдяки тому, що закупівлі медичних виробів були виведені з-під дії закону про держзакупівлі. Планується, що в ліквідації дефіциту масок найактивнішим чином будуть брати участь і вітчизняні виробники.

відео дня

Нагадаємо, раніше в Україні приватні клініки, аптеки і торгові мережі у гонитві за прибутком встановили захмарні ціни на товари і послуги через спалах коронавіруса. Приміром, в одній з київських аптек продавався набір медичних захисних масок за ціною 1,2 тисячі гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти