"Золоті" медпослуги та товари: на українцях наживаються через Covid-19

15 березня 2020, 13:36
У Києві продають набори медичних масок за ціною більше 2 тисяч гривень за пачку.
'Золоті' медпослуги та товари: на українцях наживаються через Covid-19
У магазинах - захмарні ціни на медичні маски / Фейсбук Ю. Баумана

В Україні приватні клініки, аптеки і торгові мережі встановлюють захмарні ціни на товари і послуги через спалах коронавіруса.

Зокрема, в одному з магазинів Києва продається набір медичних захисних масок за ціною 1,2 тисячі гривень за пачку.

"Маска медична тришарова на резинках колір блакитний, 50 шт. 1200 грн", - написано на ціннику, фото якого опублікував у своєму Facebook киянин Юрій Бауман.

"Сьогодні потрапив в Novus на вулиці Здолбунівська 7г. Їхав до друзів на день народження, хотів купити солодощі. Побачив цікавий стенд і заціпенів. Медичні маски. Ціна 1200 грн. За 1 пачку. Друзі попросили перенести пост на публікацію. Щоб звернути увагу Антимонопольного комітету України. Робимо ставки чи буде якась реакція хлопців з Комітету", - зазначив Бауман.

'Золоті' медпослуги та товари: на українцях наживаються через Covid-19

Зазначимо, що у коментарях користувачі звернули увагу на те, що в деяких аптечних мережах ціни на медичні маски злетіли ще вище.

"В аптеках ціни ще краще по 1600 грн і по 2000 за таку пачку", - повідомила користувач Ольга Коваленко, опублікувавши відповідний скрін.

'Золоті' медпослуги та товари: на українцях наживаються через Covid-19

У той же час приватна клініка Eurolab оголосила, що у них є в наявності експрес-тести на коронавірусну інфекцію.

Як розповіла в Facebook користувач Віолетта Лісіна, ще вчора тест коштував 1,4 тисячі гривень і результати можна було отримати через 30 хвилин на електронну пошту.

У свою чергу користувач Ніна Міщенко повідомила, що ціна на тести майже відразу ж злетіла до 16 тисяч гривень.

'Золоті' медпослуги та товари: на українцях наживаються через Covid-19

"Але є одне "але". Тест коректний тільки в гострій фазі захворювання. Тобто в якості превентивної міри він не годиться, через те, що не виявляє вірус в "сплячому режимі" у можливих переносників. Тест, який виявляє вірус у переносників теж буває. Він коштує близько 19 тис грн. і в доступі обивателю, наскільки зрозуміла, його немає", - пояснила вона.

Звернемо увагу, що за словами інших користувачів, в Україні існує лише одна лабораторія, яка має в розпорядженні ці тести і це - не Eurolab.

читайте такожДесятки тисяч українських туристів застрягли в Єгипті через коронавірус

Нагадаємо, всього в Україні на сьогоднішній день зафіксовано три лабораторно підтверджених випадки зараження коронавірусом: два в Чернівецькій області та один - у Житомирській.

Як відомо, 13 березня в Україні було зареєстровано перший випадок смерті від коронавіруса. 71-річна жителька Житомирської області, яку 12 березня було госпіталізовано з зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком Covid-19, померла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти