"Нас кинули": український бізнес виє через китайського вірусу

16 березня 2020, 18:00оновлено 16 березня 2020, 19:39
Бізнес-леді на своєму особистому прикладі показала "ту дупу", в яку всі потрапили через карантин.
Бізнес рахує втрати через коронавірус / Reuters
Бізнес рахує втрати через коронавірус / Reuters

Коронавірус вбиває не тільки людей, а й бізнес. Такі висновки напрошуються після скарг українських підприємців про те, як карантин змінив їхнє життя - не в кращий бік.

Бізнес-леді на своєму особистому прикладі показала "ту дупу", в яку всі потрапили.

"Я мовчати не збираюся. І сподіватися на краще - теж. Сфери, в яких я працюю, ви знаєте - це авіація і ресторанний бізнес. Як тільки Зеленський 2 дні тому (в п'ятницю, 13 березня) оголосив про закриття кордонів, я втратила проект в авіації, в якому була не я одна, а ціла команда моїх людей.

За 2 дні до цього, в середу 11 березня, оголосили карантин у дитячих садах і школах - у нас в ресторанах пішло падіння кас і на сьогоднішній день, 15 березня, падіння кас в середньому на 50%", - поскаржилася Полі Леві на свій сторінці в Фейсбуці.

Бізнес-леді переконана, що всі ми стали свідками паніки світового масштабу.

"У мене питання до нашої влади і їх представників, якого біса ви творите? Ми з вами свідки паніки світового масштабу. Країни закривають кордони, багато країн були підготовлені, у них є бюджети на це, а у нашій - немає. Це унікальний випадок, як політичний, так і суспільний і економічний. Як нагнути і до того кволу економіку нашої країни за 2-3 тижні.

У авіації, туристичного, ресторанного і розважального бізнесу будуть колосальні збитки. Ми вже відчули це на собі. І нас залишають боротися з цим особисто", - додала вона.

За її словами, влада відправила в нокдаун цілі галузі.

"Ми, як керівники сидимо в ах*ї 5 ий день. Я відразу сіла і чесно перерахувала всі витрати на ФОП, на оренду, на закупівлі, транспортні витрати в ресторанах, управлінням яких я займаюся. Я змогла зменшити витрати на 20%. А падіння у мене 50%. Скажіть мені, де взяти ці 30%? Якщо каса ресторану середня в день була 30 000, а стала - 15 000. При тому, що у нас не працювали зайві люди! Ми тулилися і до цього! Ми платимо податки, влаштовуємо людей і платимо за них. Що далі мені робити? Оренду платити треба, частина ресторанів знаходиться в ТРЦ, і нам відмовилися знижувати орендні ставки на період карантину. Мені треба здохнути, але заплатити оренду, яка з'їдає 20-25% від обороту в місяць", - розповіла бізнес-леді.

Разом з тим вона звернула увагу на те, що тисячі власників бізнесу і керівників бізнесу в країні кинуті напризволяще. Кожен сидить і думає, що робити.

"Я 3 дні і 3 ночі не сплю, щоб вигадати, що ж робити зі сплатами своїм людям. Кожен з нас намагається вирішити цей нокдаун від влади поодинці. За ці 3 дні у мене 10 разів складалося враження, що нас всіх тупо кинули", - особливо підкреслила вона.

"Нас кинули": український бізнес виє через китайського вірусу
"Нас кинули": український бізнес виє через китайського вірусу
"Нас кинули": український бізнес виє через китайського вірусу

читайте такожЗеленський підписав терміновий указ по боротьбі з коронавірусом - головнеНагадаємо, раніше повідомлялося, в Києві 18 березня зупиниться робота всіх ліній метрополітену на невизначений термін.

Як заявив у відеозверненні президент Володимир Зеленський, екстрені заходи пов'язані з карантином і будуть зроблені для припинення поширення в столиці китайського коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти