"Робили вигляд, що Росії там немає:" українка відверто розповіла про армію Путіна

1 березня 2020, 20:13
Громадянка України повідомила правду про військову техніку РФ на окупованому Донбасі.
'Робили вигляд, що Росії там немає:' українка відверто розповіла про армію Путіна
Тетяна Гончарова розповіла про перебування в полоні сепаратистів ОРДЛО / Радіо Свобода

Українка Тетяна Гончарова, яка провела три з половиною моторошних роки в полоні у бойовиків ОРДО, і була звільнена під час обміну полоненими 29 грудня минулого року, вкотре підтвердила перебування військ і техніки Росії на окупованому Донбасі.

Так, в інтерв'ю Радіо Свобода, вона розповіла, що в 2014-2015 роках росіяни навіть не міняли маркування на своїх машинах.

"От взяли вони з Росії, з російськими номерами, з маркуванням російських військових частин, так і привозили. Ще акцент у людей, які їхали в транспорті, московський, центральна вимова", – згадала вона.

відео дня

З часом у бойовиків з'явилася своя форма, але спочатку вони всі ходили в цивільному одязі.

"Техніку, яку їм дали, стали позначати різними військовими частинами: маркування зафарбовували, вішали номери "ДНР". Тобто потихеньку стали робити вигляд, що все це місцеві і що ніякої Росії тут немає. Всі згадки про Росію прибирали, зафарбовували", – розповіла Гончарова.

Обмін полоненими

Раніше Главред писав, що міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко прокоментував ймовірні терміни нового обміну полоненими. За його словами, новий обмін може відбутися до зустрічі лідерів країн "нормандського формату", при цьому Україна планує повернути під час нього 200 осіб.

"Ми говоримо про значну кількість людей. Президент заявив сьогодні, що до двохсот людей ми плануємо обміняти, це дуже багато. Фактично майже "всіх на всіх", - сказав він журналістам після українського ланчу в рамках Мюнхенської конференції з безпеки.

Нагадаємо, під час обмінуполоненими, який відбувся перед Новим роком неподалік від КПВВ Майорське, в Україну повернулися 76 заручників бойовиків, у свою чергу, Україна видала "ДНР" 127 осіб.

Також Главред писав, що український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов заявив, що під час обміну полоненими на Донбасі Українавіддає Росії "справжніх вбивць". При цьому він підкреслив, що для подальшого звільнення заручників Україна буде змушена торгувати своїми інтересами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти