Стало відомо, куди повезуть евакуйованих з Китаю українців

20 лютого 2020, 10:34
У Нових Санжарах вже готові зустрічати евакуйованих акціями протесту. Поліція пригнала силовиків в повній екіпіровці та навіть БТР.
Украинцы в уханьском аэропорту Тяньхе
Українці в уханьському аеропорту Тяньхе / Фото china.mfa.gov.ua

Евакуйовані з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань після прильоту до Харкова будуть доставлені в медичний центр Національної гвардії Нові Санжари в Полтавській області. Про це повідомили в прес-службі ДСНС.

20 лютого о 9:40 український пасажирський літак спецрейса PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами здійснив посадку у міжнародному аеропорту міста Бориспіль. Там він дозаправиться пальним і вилетить в Міжнародний аеропорт Харків

На борту повітряного судна авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і лікарі.

У ДСНС запевнили, що неодноразові санітарно-епідеміологічні перевірки стану здоров'я пасажирів спецборта підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби.

"Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі і під охороною поліції вони будуть доставлені на територію медичного центру Національної гвардії України Нові Санжари Полтавської області", - йдеться в повідомленні.

Впродовж14 днів евакуйовані з Китаю будуть знаходитися в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю і безпеки.

Повідомляється також, що всі спроби протидіяти розміщенню евакуйованих будуть припинятися Нацполициею і Нацгвардією.

Тим часом у самих Нових Санжарах тривають сутички. Місцеві жителі обурені через те, що евакуйованих з охопленого епідемією коронавірусу Китаю українців привезуть в місцевий санаторій МВС. Вони стверджують, що готові влаштовувати масові акції протесту.

Поліція пригнала до місця невдоволення людей силовиків в повній екіпіровці і навіть БТР.

Як повідомляв Главред, спеціальний рейс для евакуації українців з охопленого коронавірусом китайського міста Ухань, який здійснює літак компанії SkyUP, довго не міг приземлитися в Харкові через густий туман. Борт кружляв у небі над Харківською областю.

В аеропорту Харкова прибуття борту чекають бригади медиків у захисних костюмах. Також прибули кілька автобусів оперативно-рятувальної служби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти