"Будемо палити шини": на Полтавщині бунтують через чутки про приїзд евакуйованих українців

20 лютого 2020, 09:20оновлено 20 лютого 2020, 10:59
У самому крайньому випадку, полтавські протестувальники готові перекривати державну трасу з Полтави в Олександрію.
Шина, пожарный
Палаюча шина. Ілюстративне фото / УНІАН

Мешканці населеного пункту Нові Санжари готові влаштовувати масові акції протесту, якщо евакуйованих з охопленого епідемією коронавіруса Китаю українців привезуть в місцевий санаторій МВС.

Таке повідомлення опублікував портал УНІАН з посиланням на заступника голови Новосанжарського селищної ради Валентина Івашину, який у ніч на 20 лютого разом з селянами вийшов на протест.

За його словами, полтавська влада не повідомила громадян про те, що евакуйованих з Китаю українців привезуть саме в Нові Санжари, але інформація просочилася від медиків.

відео дня

"Хоча місцева влада і не отримала офіційної інформації про можливе карантинному заселенні людей, які перебували на території розповсюдження коронавіруса, люди зібралися, щоб убезпечити себе і свої сім'ї від інфікування. Адже поширення вірусу стане можливим, якщо у нас розмістять згаданих громадян. При цьому ми чудово розуміємо, що цей медичний центр знаходиться в межах населеного пункту. Немає достовірної інформації, кого повинні привезти на карантин. Рішення громади — не допускати в санаторій нікого з евакуйованих. Населення висловлює свій протест", - розповів Івашина.

На даний момент в населені пункти Нові Санжари і Лелюхівка заблоковані місцевими водіями. Близько двадцяти автомобілів, деякі з причепами, припарковані обабіч автодороги, яка веде від траси з Полтави в Олександрію.

"У разі прибуття гостей будемо палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу", - кажуть пікетувальники.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що літак авіаперевізника SkyUP, на якому українці були евакуйовані з Китаю, не може приземлитися з-за густого туману. Борт, за останніми даними, зробив у небі над Харківською областю 35 кіл і взяв курс на Київ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти