У Києві відповіли на захоплення Росією українського судна в Азовському морі

15 лютого 2020, 16:35
Окупанти в Азовському морі затримали українське судно з чотирма рибалками.
ФСБ
ФСБ захопила українське судно на Азові / lenta.ru

За фактом захоплення "співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії по Криму" українського судна з чотирма людьми на борту в Азовському морі прокуратура Автономної республіки Крим розпочала кримінальне провадження.

"Сьогодні, 15 лютого 2020 року, під процесуальним керівництвом прокуратури автономії ГУНП в АР Крим та Севастополя розпочато кримінальне провадження за ст. 146 і 278 КК України за фактом незаконного захоплення "співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії" українського судна з чотирма людьми на борту", - повідомили в прес-службі прокуратури АРК в Telegram.

Слідством встановлено, що "окупаційні правоохоронці" в західній частині Азовського моря затримали маломірне судно з чотирма рибалками на борту. Разом з судном їх відвезли в порт анексованої Керчі.
За інформацією Державної прикордонної служби України, з'ясовуються обставини затримання в Азовському морі ФСБ РФ маломірного судна з чотирма громадянами України на борту.

відео дня

"Ми бачили цю інформацію, зараз проводимо більш детальну перевірку, щоб встановити всі обставини цього, і встановити особи тих людей, які були на цьому човні. Попередньо можу сказати, що факт підтверджується. На жаль, на даний момент "мала навігація" ще не почалася, і не виключено, що це судно або корабель, або катер вийшов за місця базування", - сказав спікер відомства Андрій Демченко в коментарі Інтерфакс-Україна.

Він додав, що складність ситуації в Азовському морі у тому, що це внутрішні води двох країн. "Обставини ми зараз з'ясовуємо, і те, звідки саме вийшов катер. Попередньо нам відомі прізвища тих, хто там міг бути, всі деталі ми з'ясовуємо", - пояснив спікер ДПСУ.

Нагадаємо, 15 лютого російські прикордонники біля берегів анексованого Криму затримали українське маломірне судно з чотирма рибалками на борту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти