На Суспільному ТБ схвалили намір подати в суд на Схеми

14 лютого 2020, 22:35оновлено 15 лютого 2020, 01:46
Мовник нагадав, що влада не має права втручатися в роботу структури.
На Громадському ТБ радять Зеленському подавати в суд на Схеми / Фото: скріншот
На Громадському ТБ радять Зеленському подавати в суд на Схеми / Фото: скріншот

Суспільний мовник UA: Перший зробив заяву по позову до суду щодо журналістів програми Схеми з-за оприлюдненого розслідування про нібито зустріч в Омані президента України Володимира Зеленського та секретаря Служби безпеки РФ Миколи Патрушева.

Як йдеться в заяві Громадського, оприлюдненій на офіційному сайті, Офіс президента закликають не втручатися у діяльність Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ).

У документі підкреслюється, що програма Схеми: корупція в деталях є незалежним медійним продуктом і транслюється в ефірі виключно на умовах підписаного двома сторонами договору.

відео дня

"Громадський мовник ніколи не мав підстав сумніватися в професіоналізмі колег-журналістів, які виготовляють програму "Схеми: корупція в деталях". Враховуючи сказане вище, Громадський мовник підтримує намір Офісу президента звертатися до суду з метою спростування інформації, якщо вона дійсно виявиться такою, що не відповідає дійсності. Переконані, що саме такий спосіб вирішення конфліктів є найбільш прийнятними в демократичному суспільстві", - йдеться в заяві.

Також представники Суспільного ТБ рекомендували представникам глави держави звернутися до Комісії з журналістської етики та Незалежної медійної ради щодо достовірності інформації у розслідуванні журналістів Схем.

У заяві підкреслюється, що органи державної влади не мають права втручатися в діяльність НОТУ, роботу якої оплачують українські платники податків.

Як раніше повідомлялося, Офіс Президента України прокоментував інформацію журналістів програми Схеми про зустріч Володимира Зеленського з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим, яка нібито мала місце в Омані.

Нагадаємо, журналісти повідомили у сюжеті, що на початку січня під час відпочинку президента Володимира Зеленського в Омані в цю країну в ці ж дні прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, а потім український лідер полетів у Київ на його чартерним літаком Bombardier Global Express 6000.

Пізніше глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що в сюжеті програми Схеми про нібито зустрічі президента Володимира Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим немає реальних доказів, які б свідчили про достовірності журналістського розслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти