"Профан бреше": в Мережі оцінили нову мантру Гончарука про зниження цін в платіжках

14 лютого 2020, 16:34
Користувачі підкреслили, що суми в платіжках за січень виявилися вище попередніх місяців.
Гончарук
Олексій Гончарук / УНІАН

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пояснив, чому громадяни отримали дві платіжки за тепло в січні.

За його словами, цієї зими знижена сума у платіжках за тепло до 30% для користувачів індивідуального опалення в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"Але за січень люди отримали дві платіжки за газ і транспортування. Якщо ви складете цифри обох платіжок, то побачите - у січні цього року сума в обох платіжках менше, ніж у тій єдиный платіжці, яка була в січні минулого року", - йдеться у зверненні прем'єр-міністра, опублікованому в Facebook.

відео дня

Він пояснив, що раніше ціна за транспортування була включена в платіжку і просто входила в загальний тариф. Тепер рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), їх розділили. Тому що компанії, які постачають та транспортують газ, - різні, отже, і дві платіжки.

"Для чого ми це зробили? Для того, щоб не було монополії і з'явився цивілізований ринок енергоносіїв, тому що постачальники будуть конкурувати між собою і пропонувати газ дешевше. А кожна людина зможе сама вибирати найкращі умови", - підкреслив Гончарук.

Прем'єр-міністр додав, що уряд продовжує працювати над тим, щоб платіжка для українських сімей і надалі була менше.

"В цьому сезоні загальна сума за цей опалювальний сезон вже менше 30%, ніж у 2019 році", - резюмував Гончарук.

У той же час користувачі Facebook скептично оцінили заяву Гончарука про зниження сум у комунальних платіжках:

"Не знаю, шановні, що ви там знижували, але в порівнянні з груднем 2019, за січень я отримав платіжку, за опалення, в чотири рази вищу", "Да вже четвертий або п'ятий пост вам кажуть, що не було ніякого зниження ціни в платіжках! Ви читаєте чі як? Вам тут і платіжки викладали вже для порівняння, все одно у вас -30% виходить якось. А. Ви ж за квартиру не платите, то й не бачите в собі. Так хоч подивіться, що люди тут постять", "Олексію ви реально космонавт? Ще раз пишу для тек хто в танку, якщо порівняти платіж за січень і грудень, за січень вище", "Черговий сеанс брехні, самозоханого профан - міністра", "На місцях ціна не зменшилася, а збільшилася", "На місцях вартість опалення зросла більш ніж на 60%. За теплої зими прийшли нечувані суми. Навіщо треба було так топити? Навіть ті, хто прикручували опалення, отримали величезні суми за тепло. Таких космічних сум за опалення у нас ще не було! Не ганьбіть президента", "В Харкові за січень сума збільшилася і значно. Вистачить нам нести нісенітницю, спустіться з небес", "досить нас вже годувати обіцянками!! Навіщо було підвищувати ці платіжки якщо зима не дуже холодна !! Бездарі! Цей уряд нас тільки годує обіцянками, а тим часом собі гаманці набивають, коли ви вже понажираетесь , свині, вважаю Гончаруку потрібно у відставку, вистачить випробовувати наше терпіння", "Ну твою матір...бреше і сам вірить", "Він просто актор! Поміняють на іншого! Поки ми дивимося цирк десь хтось щось у нас пи...дит", - написали користувачі в коментарях під повідомленням Гончарука.

"Профан бреше": в Мережі оцінили нову мантру Гончарука про зниження цін в платіжках
"Профан бреше": в Мережі оцінили нову мантру Гончарука про зниження цін в платіжках
"Профан бреше": в Мережі оцінили нову мантру Гончарука про зниження цін в платіжках
"Профан бреше": в Мережі оцінили нову мантру Гончарука про зниження цін в платіжках

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти