Стало відомо, як 5G позначиться на екології планети

3 листопада 2021, 05:18
Зараз зв'язок 5G доступний лише 15% жителів планети.
мобільний телефон_мобилка_связь
Стандарт п'ятого покоління вимагає оперативності у впровадженні / 1zoom.ru

Компанія Ericsson спрогнозувала наслідки впровадження 5G у світі. Результати проведеного дослідження показали, що стандарт п'ятого покоління позитивно позначиться на екології Землі.

В звіті, опублікованому на сайті компанії, йдеться про те, що це буде ефективніший спосіб передачі даних, який скоротить кількість викидів вуглекислого газу в навколишнє середовище.

"При активному впровадженні 5G в чотирьох найбільш "брудних" секторах - електроенергетика, транспорт, виробництво і будівництво - кількість викидів CO2 в Європейському регіоні скоротиться на 55-170 мільйонів тонн. Це еквівалентно видаленню з доріг 35 мільйонів автомобілів", - йдеться у звіті.

Експерти підрахували, що до 2030 року завдяки 5G викиди вуглекислого газу в країнах ЄС скоротяться на 550 мільйонів тонн на рік.

"Можливість підключення до мережі безпосередньо дозволить перейти до більш екологічного майбутнього з низьким рівнем викидів вуглецю і вплине на досягнення нульових викидів парникових газів до 2050 року", - додали експерти.

У зв'язку з цим, фахівці радять прискорити процес впровадження стандарту п'ятого покоління.

Нагадаємо, Huawei і Vodafone Ukraine офіційно протестують в Україні технологію 5G в кінці жовтня. Відповідну заяву було озвучено представниками компанії Huawei під час презентації Huawei Road Show 2021.

Перша вишка 5G відбудеться на території інноваційного парку UNIT.City в Києві (поруч зі станцією метро Дорогожичі). Доступ отримають IT-компанії, резиденти UNIT.City. Працюватимуть тільки спеціальні сім-карти і сумісні з 5g термінали. Смуга радіочастот передачі/прийому базової станції - 3700-3800 МГц (TDD) Ширина каналу - 100 МГц.

5G і коронавірус

У минулому році по всьому світу поширилася Теорія змови про те, що нібито випромінювання радіообладнання, що працює за стандартом 5G, сприяє поширенню вірусу SARS-CoV-2 і є причиною пандемії коронавірусної хвороби. Станом на початок квітня 2020 року у Великобританії було зареєстровано близько 30 актів вандалізму проти стільникових веж і кілька спроб підпалу, причому палили вежі і 3G, пише Вікіпедія.

7 квітня 2020 року на сайті президента України була зареєстрована електронна петиція з вимогою "заборонити впровадження 5G через вкрай негативний його вплив на здоров'я". Петиція набрала 25638 голосів з 25000 необхідних для її розгляду. 20 липня в офісі президента України відхилили вимоги, і президент подякував підписантам "за активну громадянську позицію", але зазначив, що 5G не несе шкоди здоров'ю, якщо дотримуватися вимог щодо рівня електромагнітного випромінювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти