Sony вперше випустить свою ексклюзивну гру на консолі Xbox

2 лютого 2021, 15:20оновлено 24 березня 2021, 19:39
Серія має досить високі оцінки та з 2014 року є єдиним представником свого жанру на ринку.
Sony вперше випустить свою ексклюзивну гру на консолі Xbox
MLB the Show 21 вийде на консолях Xbox / Sony

У дивовижні часи живемо. Компанія Sony і її дочірня студія San Diego Studio анонсували нову частину популярного симулятора бейсболу MLB the Show 21 для консолей PlayStation і Xbox.

Щобільше, творці передбачили повний кросплей між усіма консолями – можна не тільки грати разом, але і вільно переносити прогрес між системами.

І поки ви гадаєте, чому так, пояснюємо – до цього часу Sony володіла ексклюзивними правами на випуск ігор з бейсболу більш як 20 років, проте даний вид спорту стрімко втрачає аудиторію в США, на своєму рідному ринку. Бейсбольна ліга США активно шукає шляхи популяризації спорту, через відеоігри, в тому числі.

Коли прийшов час продовжувати контракт, перед Sony постав вибір – далі збирати гроші з відданих фанатів на штиб ЕА і FIFA, або ж віддати франшизу в руки інших людей. Враховуючи, що ігри виходили непоганими, їх купувало тільки в США понад 1 мільйон осіб і тому подібного – вибір виявився очевидний, навіть попри так звані "консольні війни".

Раніше Sony вже випускала ексклюзиви PlayStation на інших платформах. Наприклад, у 2020 році на ПК вийшли Horizon Zero Dawn і Death Stranding. При цьому внутрішні студії Microsoft і сама компанія вже кілька разів працювали з консолями Sony.

MLB the Show 21 - трейлер

А тим часом як і раніше невідомий статус нових Fallout, Elder Scrolls та інших ігор Bethesda, які в листопаді 2020-го були придбані Microsoft за 7,5 мільярда доларів. Зокрема, багато шанувальників Sony загадуються над питанням, чи з'являться в майбутньому гри Bethesda на консолях PlayStation.

Однозначної відповіді на це питання не може дати ніхто – навіть глава ігрового підрозділу Microsoft Філ Спенсер. За його словами, питання виходу ігор на "інших консолях" компанія збирається розглядати "в індивідуальному порядку", що можна трактувати як завгодно. З великою часткою ймовірності, Fallout 5, Elder Scrolls та інші ігри Bethesda будуть тимчасовими ексклюзивами Xbox і ПК, і тільки через якийсь час вийдуть на PlayStation.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти