Скандал навколо Cyberpunk 2077 зробив CD Projekt кандидатом на поглинання: плюси та мінуси

24 січня 2021, 16:10оновлено 25 березня 2021, 17:52
Аналітики вважають, що з більшим і досвідченим видавцем CDPR буде набагато краще.
Cyberpunk 2077
Аналітична фірма DFC Intelligence опублікувала матеріал про поточне положення CD Projekt / Cyberpunk 2077

До такого висновку прийшли аналітики DFC Intelligence, які вивчили нинішній стан CD Projekt RED. Реліз рольової гри Cyberpunk 2077 завдав серйозний удар по репутації та вкрай негативно позначився на вартості акцій – падіння склало майже 50%.

Крім того, наразі проти CD Projekt подано кілька колективних позовів від імені інвесторів. На думку аналітиків, ситуацію, що склалася можна було уникнути, якби за основні процеси відповідав більший і досвідчений видавець.

Фахівці DFC Intelligence запевнили – у перспективі Cyberpunk 2077 може стати вкрай успішним проєктом. Всі технічні недоліки цілком переборні, а ось впоратися з репутаційними втратами буде куди складніше. При цьому в DFC не вважають Microsoft потенційним покупцем у зв'язку з нещодавньою угодою компанії з ZeniMax Media. Робити ще одну велику покупку після укладення договору на 7,5 мільярда доларів – надто ризиковано для корпорації.

відео дня

Чим це може обернутися для поляків? З одного боку, міцною фінансовою стабільністю і можливістю скинути з себе тягар видавця, повністю присвятивши себе процесу розробки, з іншого – неможливість повною мірою контролювати свою інтелектуальну власність і втрату своєї автентичності, то до чого CDPR прагнули з самого свого заснування. В ідеалі, компанія продовжить і далі створити якісні продукти ААА-тайтла, проте суттєво менше за масштабами, ніж Кіберпанк і Відьмак 3. Іншими словами, на зміну довгим розробкам і масивним перероблюванню прийде більш структурований підхід, який полягає у випуску не настільки масштабних і як і раніше якісних ігор, але вже частіше.

Скандал навколо Cyberpunk 2077 зробив CD Projekt кандидатом на поглинання: плюси та мінуси

Скандал навколо Cyberpunk 2077 розгорівся з новою силою після виходу розслідування Bloomberg про процес створення амбітної гри. Більш як 20 колишніх і поточних співробітників студії CD Projekt RED розповіли, що керівництво CDPR зосередилося на маркетингу на шкоду розробці проєкту і встановило нереалістичні терміни, що змусило деяких співробітників працювати понаднормово задовго до виходу на фінішну пряму. В ході тестування були виявлені багато проблем, на виправлення яких просто не вистачило часу.

За словами співробітників, повноцінна робота над грою почалася лише в кінці 2016 року (анонс гри, до речі, відбувся у 2011). Біля керма встав глава CDPR Адам Бадовскі, який зажадав повністю переробити ігровий процес і сюжет. Деякі ключові співробітники не погодилися з даним рішенням і були змушені покинути студію. Перші кадри, показані на виставці E3 2018, справили велике враження на публіку. Однак, як виявилося, демо було майже повністю фейковим – багато ігрові механіки в той момент просто не працювали. Місяці, що пішли на підготовку до виставки, могли бути витрачені на розробку проєкту..

Зараз CD Projekt Red займається виправленням проблем Cyberpunk 2077. Днями вийшов перший великий патч, а через кілька тижнів за ним піде більше, більш значне оновлення. Потім для гри будуть виходити безкоштовні DLC і оновлення. У другій половині року вийде некстген-патч для PS5 і Xbox Series.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти