Microsoft купує Bethesda та інші студії ZeniMax

21 вересня 2020, 17:07
Розробники The Elder Scrolls, Fallout і Dishonored стали частиною команди Xbox. Це найбільша покупка за всю історію ігрової індустрії.
Скріншот з гри Fallout 3
Скріншот з гри Fallout 3 / Bethesda

Компанія Microsoft оголосила про те, що купує ZeniMax Media.

Угода стане найбільшою за всю історію відеоігрової індустрії і обійдеться в 7,5 мільярдів доларів.

В актив Майкрософт увійдуть ігрова студія Bethesda (розробники The Elder Scrolls, Fallout), Arkane (Dishonored, Prey), MachineGames (Wolfenstiein) та інших.

відео дня

Тепер ігри Bethesda Softworks відразу на релізі будуть поповнювати бібліотеку Xbox Game Pass. Також варто очікувати, що вже існуючі проекти приєднаються до каталогу сервісу найближчим часом.

"Ігри Bethesda завжди займали особливе місце в Xbox і серцях мільйонів гравців по всьому світу. Наші команди мають багату і тісну історію спільної роботи: від приголомшливого першого DOOM і його движка id Tech, до розробки ігор на PC і представлення революційної The Elder Scrolls III: Morrowind - першої консольної гри Bethesda - на Xbox. За ці роки у мене було безліч довгих розмов з творчими лідерами Bethesda про майбутнє ігор, і ми давно ділилися схожими поглядами на можливості для розробників і їх ігор з розширення охоплення гравців", - розповів Філ Спенсер, глава Xbox.

Як уточнив в корпоративному блозі віце-президент з маркетингу Bethesda Піт Хайнс, новий союз з Microsoft дасть Bethesda доступ до додаткових ресурсів і дозволить їй розробляти і видавати більш якісні ігри.

Компанія продовжить працювати над тими ж проектами, що і раніше, - планів будь-які тайтли переносити або скасовувати немає.

Таким чином, до складу Корпорації увіллються більше двох тисяч фахівців з наступних компаній:

  • Bethesda Softworks;
  • Bethesda Game Studios (Fallout, The Elder Scrolls, Starfield);
  • id Software (DOOM);
  • ZeniMax Online Studios (The Elder Scrolls Online);
  • Arkane (Dishonored, Prey, Deathloop);
  • MachineGames (Wolfenstein);
  • Tango Gameworks (The Evil Within, GhostWire: Tokyo);
  • Alpha Dog (мобільні ігри),
  • Roundhouse Studios (Rune II).

Також Microsoft автоматично стає господинею всіх серій Bethesda, в тому числі The Elder Scrolls і Fallout, а також іншихі брендів - Rage, Dishonored, Wolfenstein, The Evil Within, Prey, Quake, а також Starfield, Deathloop і Ghostwire.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти