Як вибрати кращий браузер: порівнюємо п'ять найпопулярніших варіантів

28 січня 2021, 21:00оновлено 24 березня 2021, 19:46
У Chrome з'явилися гідні конкуренти? Вони завжди були, питання лише, який з них швидше і зручніше.
Як вибрати кращий браузер: порівнюємо п'ять найпопулярніших варіантів
Який браузер найкращий: порівняння популярних браузерів / Systweak Blog

Який браузер найкращий? Важко дати однозначну відповідь. Пов'язано це в першу чергу з тим, що кожен додаток для серфінгу в інтернеті у чомусь дуже схоже на свої аналоги. Звичайно, вони мають власні переваги та недоліки, які можуть варіюватися вже від вимог користувача і його переваг.

Однак не варто забувати про банальні смаки людей і про те, що недолік для одного може бути користь для іншого.

У цьому разі, для того, аби визначити дійсно еталонний браузер, необхідно проаналізувати виконання стандартних функцій, які очікуються від програми, а також підтримку сучасних тенденцій у розвитку технології.

відео дня

Нижче наведено список найбільш популярних і найкращих, на думку експертів і користувачів, браузерів, які дійсно по праву заслужили своє визнання.

Google Chrome

Google Chrome – справжній мастодонт на ринку браузерів і за сумісництвом один з найпопулярніших виборів користувачів у більшості країн. Додаток гарантує максимально високу продуктивність, взаємодіючи з сучасними сайтами та іншим контентом, зручний і продуманий інтерфейс, який відкриває доступ до всього потрібного функціоналу. Крім того, браузер заслужено входить до переліку найбільш безпечних додатків для роботи в Інтернеті.

Користувачі, які щодня використовують сервіси Google або володіють пристроями на операційній системі Android, відзначають зручність синхронізації різних девайсів в рамках одного облікового запису. Можливість офлайн-роботи, доступність всіх функцій і своєчасні повідомлення про будь-які дії роблять Google Chrome відмінним вибором для зв'язування всіх своїх приладів в одну єдину систему.

Переваги браузера Google Chrome:

  • Сучасний і постійно оновлюваний список надбудов і розширень в Chrome Web Store;
  • Можливість персоналізації середовища браузера;
  • Наявність засобів розробки в браузері;
  • Комфортний диспетчер для роботи з закладками;
  • Висока швидкість завантаження сторінок;
  • Підтримка будь-якими ОС;
  • Можливість роботи декількох користувачів з персональними обліковими профілями;
  • Інтегрований режим інкогніто, який гарантує анонімність в мережі;
  • Вбудоване блокування взаємодії зі шкідливими програмами та спливаючої реклами;
  • Власний програвач контенту і файловий PDF менеджер;
  • Актуальність технологій.

Але не без ложки дьогтю - все частіше і частіше користувачі починають помічати недоліки у використанні Google Chrome. По-перше, помічаються провисання програми, у випадках використання зайвої кількості вкладок і розширень (середньостатистичний користувач рідко стикається з такою проблемою). По-друге, Google можуть відстежувати дані Користувача. Справедливості заради, дана тенденція простежується майже у всіх браузерах і навіть сайтах, а тому відмовлятися від Chrome з цієї причини як мінімум нелогічно.

Google Chrome

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox нітрохи не поступається своєму попереднику браузер, який за деякими параметрами навіть перевершує Google Chrome. Однак в силу настільки малого розголосу, браузер практично пропав з уваги, і здебільшого використовується користувачами-старожилами які не люблять перескакувати від одного браузера до іншого.

По продуктивності Mozilla Firefox показує дуже хороші результати, а тому гарантується максимально швидке завантаження сторінок. У деяких тестах, таких як WebGL, asm.JS браузер видає найкращі показники серед своїх аналогів. Причому не на кілька пунктів, а в цілих півтора-два рази.

Можливостей для розвитку в Mozilla існує не менше, а іноді та більше ніж в Chrome. При цьому даний браузер повністю автентичний і не копіює функції з продукту від Google, як до того ж Firefox з більшою поважністю ставиться до даних користувача і не збирає інформацію в масштабах Google Chrome.

Переваги браузера Mozilla Firefox:

  • Незалежність від корпорацій, які маніпулюють даними користувача;
  • Підтримку браузера на різних ОС;
  • Високу швидкість завантаження сторінок;
  • Безпека;
  • Можливість синхронізувати пристрої;
  • Сучасні рішення стосовно інтерфейсу і персоналізації браузера;
  • Актуальний список надбудов і розширень.
Mozilla Firefox

Microsoft Edge

Браузер Microsoft Edge, який Microsoft розробила як спадкоємець Internet Explorer, довгий час вважався лише способом завантажити інший нормальний браузер. Але за останні пару років ситуація кардинально змінилася і станом на сьогодні є другим за популярністю браузером у всьому світі.

Microsoft Edge – це вбудований браузер в пакет операційної системи Windows 10. З 2020 року, він поставляється на базі Chromium, чим тільки приваблює нових користувачів. Звичайно, продукт не такий популярний в широких масах, проте всі свої функції виконує в повному обсязі. Відносно висока продуктивність, а також зручність інтерфейсу роблять цей браузер гідним рішенням для інтернет-серфінгу.

Microsoft Edge

Opera

На початку свого шляху, Opera був браузером на власному движку, проте розвиток технологій змусило розробників перейти на набираючий популярність Chromium. У зв'язку з цим, Опера якоюсь мірою втратила свою автентичність і являє собою все ті ж функції, які зустрічаються і в попередніх варіантах браузерів.

Безумовно, як і будь-який інший браузера, Opera має і ряд своїх унікальних напрацювань. Зокрема, серед відмінних додаткових можливостей для звичайного інтернет-оглядача можна виділити:

  • Вбудований VPN з можливістю вибору локації;
  • Режим Турбо для найбільшої продуктивності;
  • Синхронізація з популярними месенджерами;
  • Вбудований гаманець для криптовалюти.
Opera

Brave

Про браузер Brave ми детально розповідали в одній з наших попередніх статей. Brave був розроблений колишнім технічним директором Mozilla Corporation. Ця людина прославився як творець дійсно вартих продуктів. Наприклад, він один з творців одного з найпопулярніших мов програмування – JavaScript. Сам же браузер Brave – це продукт на відкритому вихідному коді.

Додаток оснащений функціями автоматичного блокування реклами, а також оптимізовано для роботи на слабших машинах. Користувачі помічають хорошу продуктивність, якщо порівнювати Brave з конкурентами.

Brave також пропонує своїм користувачам можливість отримувати криптовалюта за перегляди внутрішньобраузерної реклами. Попри те, що технологія даного додатка вельми молода, користувачі прихильні до нього. Є безліч позитивних відгуків, в яких відзначена висока продуктивність, швидкість завантаження, а також просто зручність при роботі.

Brave

Раніше ми розповідали, як видалити свою сторінку в Instagram, і що робити, якщо захочеться її відновити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти