Як почистити мікрофон у телефоні - найкращі домашні методи

17 липня 2024, 14:11
289
Якщо у вас виникли проблеми із звуком на пристрої, важливо знати, як перевірити мікрофон на мобільному телефоні і почистити його.
разговор по телефону, динамик
Чому під час розмови по телефону погано чути і як це виправити / Колаж: Главред, фото: flickr

Смартфон незамінна річ у наш час і коли з ним виникають неполадки, це додає чимало дискомфорту. Наприклад, у багатьох з часом погіршується звук або запис через мікрофон і люди не розуміють, чому під час розмови по телефону погано чути співрозмовника. А вся справа в забрудненнях. Тому на Reddit користувачі поділилися порадами, як почистити динамік на телефоні.

Один із них радить використовувати для цього зубну нитку. Її кінчиком можна спробувати виштовхати назовні ворсинки. Ще з такою технікою можна використовувати шпильку або зубочистку.

Інший користувач каже, що ефективно використовувати денатурований спирт. Він швидко висихає та не пошкодить електричні компоненти всередині смартфона. Зазвичай його наносять на маленьку зубну щітку та протирають нею динамік чи мікрофон.

відео дня

Якщо ж немає спирту, виникає питання - чи можна почистити мікрофон телефона перекисом? Так, достатньо нанести декілька крапель на динамік або ватну паличку, обережно протерти його та почекати, поки бруд розчиниться.

На Reddit також запропонували вирішити питання із забрудненим динаміком за допомогою пневматичного пилососа. Своєю тягою він прибирає увесь бруд там, де знаходиться мікрофон на андроїді чи іншому пристрої.

Як увімкнути очищення динаміка телефону

Окрім механічних методів, для очищення динаміка можна використовувати налаштування самого смартфону. Така функція є у багатьох моделях. Для цього відкрийте налаштування, натисніть "Налаштування звуку", оберіть кнопку "Музика" та увімкніть "Видалення звукового підсилення". Під час відтворення музики на повній гучності звукові хвилі допоможуть видалити забруднення.

Як перевірити мікрофон на мобільному телефоні

Якщо ви спробували усі методи очищення мікрофона, але він і далі не працює, варто перевірити його стан. Для цього збільште гучність вхідних викликів до максимальної, перевірте, чи ви випадково не обрали "Вимкнути усі звуки" та перезапустіть пристрій. Якщо нічого з вище переліченого не допомогло - варто звернутися по допомогу у сервісний центр.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Інші новини про ґаджети:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти