Фанати GTA розкопали цікаві подробиці наступної частини відеоігри GTA 6

21 січня 2021, 12:35оновлено 19 вересня 2023, 14:48
Здається, студія збирається здивувати гравців і створити по-справжньому "живий онлайн світ".
Фанати GTA розкопали цікаві подробиці наступної частини відеоігри GTA 6
GTA 6-Нові подробиці / Rockstar

Користувачі популярного форуму Reddit виявили новий патент, зареєстрований компанією Take Two і створений розробниками з Rockstar Games, однією з найвидатніших компаній ігрової галузі.

Якщо пояснювати максимально коротко, то це вагоме поліпшення штучного інтелекту (ШІ) водіїв на дорогах у відкритому світі.

Зазвичай, в сучасних іграх застосовується технологія, при якій NPC чутливі лише до найближчого оточення. Тобто вони враховують те, що відбувається, скажімо так, в районі одного або двох автомобілів навколо себе. Це необхідно для того, щоб об'їжджати перешкоди, аварії й здебільшого вимагає чимало обчислювальних ресурсів – саме тому машини зникають, коли знаходяться далеко, аби звільнити навантаження.

відео дня

Патент Rockstar Games надасть NPC революційну інтуїтивну обізнаність. Зокрема, вони будуть реагувати не тільки на зовнішні перешкоди, але і на погодні умови, зруйновані об'єкти (наприклад, якщо десь сталася аварія), щільність трафіку, поведінка гравця на дорозі й т.д. Але найцікавіше – коли система не буде рендерити NPC, він все ще буде існувати в пам'яті. Так, зокрема, якщо ви поїдете в інший район, гра не видалить маршрут чужого автомобіля і зможе довантажити рендер в момент, якщо ви вирішили знайти цю машину. Головне – ця технологія вимагає менше обчислювальної потужності.

У патенті також згадується, що у NPC будуть різні навички водіння: хтось буде швидше перебудовуватися між смугами, хтось спритніше входити в повороти, хтось зможе "лихачити" і так далі.

За допомогою цього патенту Take Two хочуть домогтися більш реалістичної поведінки NPC і з великою часткою ймовірність можна стверджувати, що ця технологія буде застосовуватися в GTA 6. В цьому патенті також обговорюється можливість навігації між кількома островами для NPC. Крім того, користувачі згадали ще один патент Rockstar Games 2017-го, де згадувалася джентрифікація цілих районів – можливо, це пов'язано з тим, що гравці зможуть якось впливати на добробут окремих частин міста, а може бути, що в GTA 6 будуть різні часові періоди.

Фанати GTA розкопали цікаві подробиці наступної частини відеоігри GTA 6

Тим часом офіційна дата виходу GTA VI як і раніше не відома – Rockstar Games не випускала відповідного анонса і навіть не заявляла (офіційно) про розробку шостої частини екшену. Різні джерела повідомляють, що гра буде ексклюзивом для консолі нового покоління PlayStation 5, принаймні, тимчасовим.

Раніше в мережі спливала інформація, що головним героєм GTA VI вперше за історію серії буде жінка. Чи буде це просто вибір статі, або обидва герої візьмуть участь у сюжеті в залежності від вибору гравця (як це було в Assassin's Creed Odyssey), невідомо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти