Що потрібно знати про Hitman III – завершальну частину трилогії про лисого кілера Агента 47

21 січня 2021, 14:15оновлено 25 березня 2021, 17:49
Гру можна купити як на консолях Xbox і Playstation, так і на ПК.
Hitman III
Що потрібно знати про Hitman III / IO Interactive

Розробники популярної серії відеоігор Hitman, що розповідає про пригоди найманого вбивці на прізвисько Агент 47, офіційно повідомили про надходження в продаж завершальної частини трилогії про лисого кілера зі штрихкодом на потилиці.

Для шанувальників – це чергова частина від якої не чекають чогось проривного, а насамперед – стабільного. Для самої ж студії IO Interactive дана гра – це важливий крок у майбутнє, оскільки цю частину вони видають самі, без участі посередників в особі Warner Bros. або Square Enix.

У зв'язку з цим ПК-версія Hitman 3 (не рахуючи стрімінгового сервісу Stadia від Google) є ексклюзивом сервісу Epic Games Store. Хакан Абрак, генеральний директор IO Interactive пояснив цю ситуацію так: "Наше самостійне видання Hitman 3 – це великий крок для нашої студії на шляху до амбітної мети, яку ми перед собою поставили – незалежності. А майданчик Epic Games Store, це те, що дозволяє нам надати нашим шанувальникам гру саме в такому вигляді, в якому ми б цього хотіли, без необхідності йти на компроміси".

Що журналісти говорять про гру

На момент публікації новини середня оцінка критиків на гру становить від 80 до 88 балів залежно від обраної платформи.

Журналісти вже відзначили, що на цю мить комп'ютерна версія гри отримала найвищу оцінку серед усіх проєктів франшизи – ті самі 88 балів. До цього максимально близько до цього показника зуміла підібратися Hitman 2: Silent Assassin 2002 року випуску.

Хвалять завершальну частину трилогії про Агента 47 переважно за вдалі геймплейні знахідки, цікаві місії, хорошу атмосферу та опрацьовані локації. Лають – за незначні технічні огріхи й малу кількість нововведень. Однак, велика частина оглядачів сходиться на думці, що Hitman 3 – це ефектне завершення нової трилогії про лисого кілера, і що частину недоліків розробники усунуть в найближчих оновленнях і доповненнях.

Що потрібно знати про Hitman III – завершальну частину трилогії про лисого кілера Агента 47

Недоліки ПК-версії

Однією з особливостей Hitman 3 є можливість прогулятися по рівнях з попередніх частин і перенести весь досягнутий прогрес з Hitman 2. Однак, EGS-ексклюзивність створює певні проблеми, принаймні, тимчасові.

Після критики з боку ігрової спільноти IO Interactive пообіцяла, що вона працює над рішенням і позбавить користувачів ПК від необхідності повторно купувати її гри в іншому сервісі заради перенесення контенту. На жаль, до релізу вихід з ситуації знайти не вдалося. А поки всім тим, хто купить Hitman 3 на PC до релізу або в перші 10 днів після нього, отримає безкоштовно доступ до рівнів першого Hitman.

Що потрібно знати про Hitman III – завершальну частину трилогії про лисого кілера Агента 47

Гра залишилася без перекладу на російську мову

Гра вийшла на ринок без перекладу на російську мову – ні субтитрів, ні дубляжу, ні навіть перекладеного інтерфейсу.

На закономірне питання "А чого це раптом?" є цілком логічна відповідь: для студії-розробника IO Interactive це максимально важливий проєкт, оскільки у них по суті немає права на прорахунок і виходити в мінус при додаткових розтратах на локалізацію – катастрофа. Особливо враховуючи, що Hitman не є франшизою, яку миттєво скуповують з полиць (коли Hitman стартував у березні 2016-го, продажі виявилися найнижчими в історії, а на горизонті маячило банкрутство).

Можливо, русифікатор додадуть за допомогою народної підтримки (як у Disco Elysium), або ж IO Interactive самі вкладуться в переклад, якщо гра добре буде продаватися в СНД, шанси є. Так що висновок простий – не соромтеся інвестувати в вподобані ігри, особливо якщо вони від незалежної студїї.

Що потрібно знати про Hitman III – завершальну частину трилогії про лисого кілера Агента 47

Гру можна цілком пройти в VR на PS4 і PS5

Зокрема, тепер Агент 47 може читати газети, відвертати увагу супротивників легким ударом по плечу і тримати трупи над прірвою. До того ж багато звичних вмінь на зразок закриття дверей або перетягування тіл реалізовані інакше – VR виведе це занурення на принципово новий рівень.

Ще сильніше підкуповує можливість перепройти місії з двох попередніх частин серії – острів Хоккайдо, курорт Сапієнца, заїзди в Майамі, подіум в Парижі та інші локації з Hitman і Hitman II можна буде знову відвідати, але вже у віртуальній реальності.

Варто зазначити, що з кожною копією Hitman III для консолі нового покоління PS5 буде йти цифрова версія для PS4 – такий крок якраз таки був зроблений на догоду VR-режиму, який доступний в грі тільки для PS4. На новій PlayStation він працює в режимі зворотної сумісності.

Що потрібно знати про Hitman III – завершальну частину трилогії про лисого кілера Агента 47

На чому грати в Hitman 3

В Digital Foundry протестували Hitman 3 на консолях нового покоління, і лідером виявилася Xbox Series X – у неї найвища якість тіней і нативне 4K при 60 FPS. Більш того, у цій версії виставлені високі графічні настройки: текстури на "Ультра" і тіні на "Високих".

  • PS5-версія працює в 1800р/60 FPS – середні настройки;
  • Найслабшою з усього некст-гена виявилася Series S, яка працює в 1080р/60 FPS з текстурами високої якості та тінями низької якості;
  • У плані продуктивності всі три консолі більш-менш ідентичні. Завантаження на пару секунд швидше у PS5.

Hitman 3 - системні вимоги

Мінімальні системні вимоги:

  • ОС: 64-бітна версія Windows 10
  • Процесор: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz / AMD Phenom II X4 940
  • Відеокарта: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
  • Оперативна пам'ять: 8 Гб
  • Місця на диску: 80 Гб

Рекомендовані системні вимоги:

  • ОС: 64-бітна версія Windows 10
  • Процесор: Intel Core i7 4790 4 GHz
  • Відеокарта: NVIDIA GeForce GTX 1070 / AMD Radeon RX Vega 56
  • Оперативна пам'ять: 16 Гб
  • Місця на диску: 80 Гб
Що потрібно знати про Hitman III – завершальну частину трилогії про лисого кілера Агента 47

Hitman 3 - купити

Гру можна купити як на консолях Xbox і Playstation, так і на ПК. Нагадаємо, що на консолях наступного покоління Hitman 3 гра працює в дозволі 4K зі швидкістю 60 кадрів в секунду з підтримкою HDR.

В PS Store гра коштує 1 999 гривень.

  • В магазині Microsoft Store - 1699 гривень;
  • В магазині EGS - 849 гривень.

Hitman 3 - трейлер

Нагадаємо, що головний офіс IO Interactive зараз займається проєктом про Джеймса Бонда, головного персонажа романів британського письменника Яна Флемінга про вигаданого агента MI6. Гра розповість оригінальну історію становлення "агента з двома нулями" і виявиться свого роду оріджином всім відомого Джеймса Бонда, коли у нього ще не було кодового імені.

Дати релізу і платформ поки немає. Відомо, що IO Interactive виступлять видавцями та розробниками гри: студія вже запустила тизер-сайт проєкту та оголосила про набір співробітників, які займуться розробкою Project 007.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти