Шари не буде: Google відмовився від свого дуже привабливого проекту

17 лютого 2020, 23:56
Google не захотів надалі підтримувати програму Google Station.
Google
Google відмовилася від реалізації йде безкоштовного Wi-Fi / Reuters

Корпорація Google схвалила важливе рішення - вона відмовилася підтримувати програму Google Station. Цей додаток було проектом розвитку безкоштовного Wi-Fi у всьому світі.

За інформацією TechCrunch, реалізація проекту стартувала ще в 2015 році. Першим кроком компанії стало створення точок безкоштовного Wi-Fi на 400 залізничних станціях в Індії й інших місцях скупчення людей. Влітку 2018 року сервісом користувалися вже близько 8 мільйонів чоловік.

Також Google розширив свій проект на Індонезію, Мексику, Таїланд, Бразилія, Філіппіни, Нігерію і В'єтнам, а три місяці тому запустив Station в Південній Африці.

відео дня

Але в 2020 році компанія все-таки вирішила відмовитися від такого привабливого проекту. З'ясувалися причини такого рішення:

  • здешевлення мобільного інтернету в світі;
  • складність бізнес-моделі, зокрема її було важко монетизувати;,
  • відмінності в технічних вимогах у різних країнах.

У низці країн Google вже домовився про передачу своєї мережі Wi-Fi місцевим операторам.

Як раніше писав Главред, у Раді зареєстрували законопроект, який пропонує запровадити податок на додану вартість в розмірі 20% на електронні послуги, котрі надаються компаніями-нерезидентами України - за типом Google або Facebook. Автором законопроекту виступив нардеп від Слуги народу (політсила президента Володимира Зеленського) і голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

У пояснювальній записці до законопроекту повідомляється, що діяльність компаній-нерезидентів, які надають цифрові послуги українцям, на даний момент проводиться без належного оподаткування. Це, в свою чергу, призводить до втрат держбюджету і створює неконкурентне середовище для резидентів-платників.

Також нагадаємо, пошуковик Google потрапив до скандалу через рекламу різних додатків для жителів самопроголошеної "Донецької народної республіки". Зокрема, офіцер ЗСУ, полковник Анатолій Штефан (позивний "Штірліц") виявив в Google рекламу пасажирських перевезень "ДНР", сервісів таксі та новинних порталів окупантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти