10 корисних безкоштовних програм для Windows, які повинні бути у кожного

31 січня 2021, 20:55оновлено 25 березня 2021, 12:58
Наповніть свою систему найважливішими засобами безпеки, офісними додатками та сервісами.
Windows 10
Корисні програми для ПК / Reuters

Безліч звичайних користувачів навіть не уявляють, на що насправді здатний їх комп'ютер. Як правило, ті чи інші здібності полягають в якісному функціональному програмне забезпечення.

Операційна система Windows сама по собі пропонує користувачеві досить широкий спектр можливостей, але якщо вам потрібно більше, то для цього є програми, які розширюють або покращують її функції.

Але які ж програми варті того, щоб їх встановити собі на ПК? Про це і про багато іншого нижче.

відео дня

Libre Office

Повністю безкоштовний офісний пакет. Виконує аналогічні функції, що і Microsoft Office, проте поширюється у вільному доступі (корисно для використання в комерційних цілях).

Можливість:

  • Робота з текстовими документами, таблицями, презентаціями, базами даних.
  • Підтримка формату файлів Microsoft Office;
  • Повна інтеграція всіх офісних компонентів;
  • Зміна мови інтерфейсу користувача на льоту;
  • Підтримка складних мов і особливостей шрифту;
  • Імпорт графічних форматів: векторна графіка SVG (.svg, .svgz), Adobe Photoshop (.psd).
Libre Office
Libre Office / It's FOSS

VLC Media Player

Відмінний безкоштовний медіа програвач. Підтримується всіма операційними системами та здатний працювати з різними форматами медіа даних. Крім того, є можливість безпосередньо відтворювати відео з Інтернету, за допомогою функції онлайн ТВ.

Також, передбачений функціонал запису екрану користувача і конвертації відео-файлів.

VLC Media Player
VLC Media Player / HowToArticle

DaVinci Resolve

Функціональний відеоредактор, який підійде як початківцям користувачам, так і професійним фахівцям, оскільки надає можливість користуватися всіма потрібними функціями.

Програма дуже популярна, а тому освоїти її буде не проблематично. Простори інтернету повні покроковим інструкціям для кожної дії. До того ж DaVinci поставляється з безкоштовною версією.

DaVinci Resolve
DaVinci Resolve / Blackmagic Design

Paint.net

Більш просунута версія продукту, що поставляється разом з операційною системою від Microsoft. Є відмінним інструментом для вирішення безлічі проблем.

На відміну від платного Photoshop, поширюється у вільному доступі. Має меншу кількість функцій, ніж інші популярні графічні редактори, проте повністю задовольнить потреби звичайних користувачів. Розбиратися з інтерфейсом не потрібно - все зрозуміло на інтуїтивному рівні.

Paint.net
Paint.net / TechRadar

AdwCleaner

Популярна утиліта для видалення шкідливих програм (не плутати з вірусами). Спливаючі банери реклами, раптова поява додаткових вікон і відкриття невідомих сайтів часто не лікуються звичайними антивірусами.

Тут якраз таки та допоможе AdwCleaner. Він працює без установки, після відкриття автоматично проводить діагностику і виправлення знайдених проблем.

10 корисних безкоштовних програм для Windows, які повинні бути у кожного
AdwCleaner / Bleeping Computer

OBS Studio

Безкоштовне програмне забезпечення, яке надає можливість записувати або транслювати власний екран користувача. Працює без перебоїв, а тому ідеально підійде як гравцям, охочим пострімити, так і звичайним людям.

OBS Studio
OBS Studio / Arco Linux

OneNote

Відмінна, проста і комфортна програма для зберігання заміток і записів. Стильний інтерфейс, Швидка робота і зручність у використанні роблять OneNote однією з кращих програм серед аналогів. До того ж вона повністю безкоштовна.

10 корисних безкоштовних програм для Windows, які повинні бути у кожного
OneNote / Careers at Agoda

R-Undelete

Програма, яка здатна відновити випадково видалений файл з жорсткого диска або будь-якого іншого накопичувача. Ідеально підходить для початківців користувачів шляхом простого інтерфейсу і зручної роботи з софтом.

R-Undelete
R-Undelete / gHacks

7-Zip

Культовий безкоштовний архіватор. Серед користувачів відомий як зручний і функціональний софт для роботи з архівами будь-яких розширень. До того ж коефіцієнт стиснення не поступається навіть найсучаснішим аналогам.

7-Zip
7-Zip / product key

HandBrake

Багатофункціональний конвертер відео-файлів. Повністю безкоштовний і локалізований софт, який здатний виручити в екстреній ситуації. Через банального і простого інтерфейсу і підтримкою всіх доступних форматів займає вельми почесне місце серед аналогів.

HandBrake
HandBrake / Linux Hint

Раніше ми розповідали, як видалити свою сторінку в Instagram, і що робити, якщо захочеться її відновити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти