Завалить снігом: на Україну насувається буря

2 грудня 2021, 21:26
У Києві очікується сильний снігопад 3 листопада.
погода
Сніг в Україні / УНІАН

Погода в Україні найближчими днями буде небезпечною. Як прогнозують синоптики, очікується мокрий сніг і ожеледь на дорогах у ряді регіонів.

В Укргідрометцентрі попереджають, що кілька регіонів атакує заметіль і хуртовина.

Мінлива хмарність без опадів і потепління до +14 синоптики прогнозують тільки в південних і центральних областях.

Погода в Україні на 3 грудня

У західних і північних регіонах пройде сніг з дощем. Вночі та вранці у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській областях очікується налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця. Температура повітря тут складе від -1 до + 2 вночі, і від +1 до + 6 вдень.

У центральних областях синоптики очікують дощ зі снігом. Температура повітря вночі коливатиметься від 0 до +3, вдень - від +4 до + 6.

На півдні та сході України очікується мінлива хмарність без опадів. Температура повітря вночі коливатиметься від + 3 до +8, а вдень - від +10 до + 14.

Що кажуть в Укргідрометцентрі

Вже цієї ночі і наступного ранку очікується сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини та ожеледь на дорогах у Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях. Тут оголошено перший "жовтий" рівень небезпеки.

У Карпатах прогнозують дуже рясні снігопади, рівень небезпеки тут підвищений до другого, "помаранчевого".

"Погодні умови можуть призвести до порушення (в Карпатах - місць до припинення) руху транспорту на дорогах і вулицях", - йдеться в повідомленні Укргідрометцентру.

Завалить снігом: на Україну насувається буря

Буря в Києві 3 листопада

У Києві очікується сильний снігопад 3 листопада. Прогнозується, що сніг почне йти в обід і не буде припинятися до вечора. Про це свідчать дані погодного радара.

Так, снігова буря насувається на Україну з північного заходу. Вона накриє частину території від Чернігова до Вінниці. Згідно з прогнозом, у Києві сніг піде о 14:00, в області - на годину раніше.

Опади йтимуть до 19:00. Водночас у столиці буде без морозів. Температура трохи нижче нуля градусів очікується тільки після 16:00.

Завалить снігом: на Україну насувається буря

Нагадаємо, погода в Україні на початку грудня буде морозною - стовпчики термометрів опустяться до -8...-10 градусів. Однак через кілька днів значно потеплішає.

Свій прогноз погоди на перший місяць зими озвучив народний синоптик Володимир Деркач.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти