В Україну мчить небезпечна погода з ураганом і дощем

12 жовтня 2021, 22:10
Циклон накриє більшість областей України.
осені
Погода в Україні / pixabay

Погода в Україні у найближчі кілька днів буде холодна і дощова. За прогнозом синоптиків, в країні буде сильний штормовий вітер, місцями до ураганного і пройде дощ зі снігом.

Як повідомляє синоптик Наталка Діденко, до вихідних погодна ситуація кардинально зміниться.

"Циклон прийде з південного заходу. Принесе пристойні дощі в Черкаську, Полтавську, Кропивницький з районами, Миколаївську, Херсонську, частину Дніпропетровської областей і Крим. Також волога погода переважатиме завтра в прикарпатських областях (в Карпатах – зі снігом), можливі періодичні дощі в Одеській області. 13 жовтня в Житомирській, Київській, Чернігівській, Вінницькій областях – більша ймовірність щільних хмар, ніж якихось дощів",-зазначила синоптик.

Вона додала, що в більшості областей буде холодно, вдень максимально прогріється до +8 +12 градусів. На сході країни і в Запоріжжі буде найтепліше, до +13 +18 градусів. Однак там Діденко прогнозує сильний вітер.

"На Київ 13 жовтня набіжить така типова осіння хмарність, щільна і сумна, про дощі важко сказати - начебто і циклон з фронтом будуть чіплятися, але чогось істотного не бачу. Буде холодно завтра в столиці: вночі + 4 +7 градусів, вдень +9 + 11 градусів", - прогнозує Діденко.

У четвер, 14 жовтня, циклон з України піде і у всіх регіонах знову встановиться суха погода.

читайте такожПовернення бабиного літа: українців попередили про різке потепління і назвали терміни

У більшості областей температура підніметься на кілька градусів. Вночі очікується від +2 до +6 градусів, на Сході та півдні +5 + 7 градусів. Вдень від +10 до +13 градусів, на півдні та сході до +14 +16 градусів. Можливий сильний вітер з поривами.

Таку погоду синоптики обіцяють на всі тривалі вихідні в Україні, з 14 по 17 жовтня. А після 20 жовтня в Україні очікується невелике потепління, до +15 градусів у багатьох областях.

В Україну мчить небезпечна погода з ураганом і дощем

Погода в Україні

За прогнозом синоптика Вазіри Мартазінової, зима цього року і наступні зими в Україні будуть морозними.

За її словами, зима 2021-2022 і в наступні роки в нашій країні теж буде морозною, очікуються перепади температури повітря – від сильних заморозків до відлиги.

Фахівець підкреслила, що зима в Україні нікуди не дінеться навіть в умовах глобального потепління.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти