Україну накриє справжній шторм: які регіони заливатимуть грозові дощі

6 серпня 2023, 19:13оновлено 7 серпня 2023, 16:39
Україну накриють сильні дощі з грозами. На півдні та сході буде без опадів.
погода
Прогноз погоди в Україні 7 серпня / фото: pexels

Погода в Україні 7 серпня раптово зміниться. В Україну прийде похолодання, а в багатьох регіонах вдарять грози. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо вам прочитати такий: Трусити буде нова потужна буря: Україну накриє 8-бальний магнітний шторм.

Синоптики оголосили штормове попередження на 7 серпня. У західних, центральних та північних областях прогнозують грози. Там оголошений І рівень небезпечності.

відео дня
погода 7 августа
Прогноз погоди в Україні 7 серпня / фото: ventusky

Погода на 7 серпня

За даними Укргідрометцентру суха та спекотна температура триматиметься лише у південних та східних областях, а також в Криму. Там температура повітря підвищиться до 28-33 градусів тепла, а на сході - до +38.

"На решті території характер погоди зміниться: короткочасні дощі з грозами, у західних областях місцями значні дощі; температура вночі 19-24°, вдень 21-26°, у західних, Житомирській і Вінницькій областях вночі 12-17°, вдень 18-23°. Вітер в Україні південно-східний з переходом на західний, 7-12 м/с", - йдеться у повідомленні.

погода 7 августа
Прогноз погоди в Україні 7 серпня / фото: meteoprog
погода 7 августа
Прогноз погоди в Україні 7 серпня / фото: meteoprog

Погода 7 серпня у Києві

У Київській області 7 серпня буде хмарно з проясненнями. Синоптики прогнозують короткочасні дощі з грозами. Швидкість вітру буде 7-12 м/с.

"Температура вночі 19-24°, зниження денної температури до 21-26°; по Києву вночі 21-23°, вдень 23-25°", - йдеться у повідомленні.

Погода на серпень в Україні

Раніше синоптики розповіли, якою буде погода в Києві влітку 2023. Виявилось, що серпень у столиці буде найхолоднішим з трьох літніх місяців. Максимальна температура повітря вдень складе +28 градусів, а мінімальна температура в столиці вночі - 13 градусів. Найтеплішим днем серпня стане 21 число, а найхолоднішим – 14 серпня.

Пізніше синоптики розказали, якою буде погода в останній місяць літа. В перші дні серпня (1-2 числа) переважатиме поле високого тиску. Опадів у цей період не очікується, розпочнеться справжня спека.

В Укргідрометцентрі повідомили, що у серпні буде справжня холодина, не слід очікувати спекотної погоди. Середні місячна температура очікується всього 20-25 градусів тепла.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти