Україну атакує небезпечна спека і серйозна аномальна погода

16 червня 2021, 21:56оновлено 16 червня 2021, 22:40
В Україну знову рухається потужний циклон і зіпсується погода.
Погода
Погода в Україні буде небезпечною / pixabay

Погода в Україні у четвер принесе зливи і грози в одну частину країни, в той же час, інша - буде з жаркими літніми градусами.

За прогнозом синоптиків, вже з 17 червня українців радуватиме справжня літня спека, яка з кожним наступним днем охоплюватиме все більше областей.

Негода почне відступати і жителів більшості регіонів чекає спекотний день.

17 червня на заході, півночі і в деяких центральних областях буде світити сонце, опадів не очікується. Стовпчики термометрів досягнуть + 23... + 29 градусів. Такою ж буде температура і в східних і південних регіонах. Однак там все ще йтимуть дощі, можливі також грози.

"17 червня у південній та східній частині значні, у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях місцями сильні дощі; у центральних, південних та східних областях грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с (і рівень небезпеки - жовтий)", - йдеться у попередженні синоптиків.

18 червня жарко і без дощів буде у всіх західних, північних і центральних регіонах. Повітря прогріється там ще більше - до + 26... + 31 градуса. На сході та півдні і надалі будуть дощі та грози, температура повітря становитиме +23... + 28 градусів.

19 - 20 червня спека збережеться в тих областях, де була в попередні 2 дні. І якщо 19 червня там ще можуть набігати хмари, то 20 червня сонцю нічого не заважатиме дарувати тепло.

читайте такожУкраїну чекає аномально холодна зима-кліматолог

Крім того, опади залишать майже весь схід. Дощі прогнозують тільки в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях.

Україну атакує небезпечна спека і серйозна аномальна погода

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Нагадаємо, народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на липень 2021. За його словами, місяць буде спекотним. Стовпчики термометрів піднімуться вище + 30 градусів.

Крім того, кліматолог попередила про небезпечну погоду. В Україну настають спека і грози, але і про холод забувати не варто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти